Werken bij FlexFront? | contact

Woonnu

Financiering met oog voor verduurzaming

Bekijk direct documenten & voorwaarden Woonnu

Kenmerken Woonnu

Woonnu

Woonnu is een volle dochter van NN Bank (Nationale-Nederlanden Bank) en kent een ‘hybride fundingmodel’: de funding is deels afkomstig van NN Bank en deels van externe, institutionele investeerders.

Woonnu richt zich op starters, doorstromers en oversluiters die duurzaam willen wonen. Duurzamer wonen wordt beloond met een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

 

De verduurzamingscheck geeft binnen één minuut inzicht in de verduurzamingsmogelijkheden voor iemands woning, inclusief meer informatie over de terugverdientijd van de benodigde investering. Ook maakt deze tool inzichtelijk hoe je klant profiteert van duurzaamheidskorting op de hypotheekrente vanaf energielabel C. 
Wilt uw klant nog meer zekerheid over de opbrengsten? Dan biedt Woonnu ook de mogelijkheid om kosteloos een duurzaamheidsadvies 'op maat' aan te vragen bij duurzaamheidspartner Susteen. 


Woonnu wil zoveel mogelijk consumenten duurzaam laten wonen. Dit doet Woonnu door de wettelijke mogelijkheden voor verduurzaming volledig te ondersteunen in het acceptatiebeleid, én door duurzaam wonen te belonen met scherpere rentetarieven. Uw klant krijgt rentekorting naarmate er sprake is van een hoger energielabel (Nul-op-de-Meter, A, B), of een opslag op de rente bij een lager energielabel (D, E, F, G). Hierbij vormt energielabel C de basis. De korting op de rente geldt voor de volledige hypotheek, gedurende de gehele looptijd van de hypotheek. Als uw klant tijdens de looptijd door verduurzaming van de woning aantoonbaar een beter energielabel krijgt, dan krijgt uw klant het tarief dat hoort bij het nieuwe energielabel. De rentekorting is alleen geldig bij een definitief energielabel, een voorlopig energielabel komt niet voor de rentekorting in aanmerking.

 

De belangrijkste kenmerken op een rij:

  • Rentekorting bij een beter (definitief) energielabel (al vanaf energielabel B, over de gehele looptijd van de hypotheek, ook indien het energielabel tijdens de looptijd wordt verbeterd)

  • Duurzaamheidsadvies als onderdeel van het  financieel advies

  • Gratis adviesrapport-op-maat voor Woonnu klanten

  • Verduur-samen (één centrale partij waarbij de klant volledig wordt ontzorgd en de hypotheek-adviseur de regie houdt)

  • Garantie op verduurzamingsinvestering en energielabel garantie

  • Hybrideregiepartij

  • Automatische rentedaling bij lagere risicoklasse

  • Keuze uit alle rentevasteperiodes van 1 t/m 30 jaar

  • Goed overbruggingsbeleid bij zowel verkochte als onverkochte woningen

  • Meeneemregeling

 

Op de FlexFront productvergelijker vindt u de meest voorkomende kenmerken van Woonnu keurig op een rij. Voor uw inhoudelijke acceptatievragen kunt u terecht bij een van onze specialisten.  Belt u hiervoor naar 030 600 5120.