FAST inlog adviseur | contact
maandag, 24 april 2023 15:00

De Nederlandse heeft de acceptatievoorwaarden op een aantal punten uitgebreid om uw klanten nog beter te kunnen helpen met een financiering bij De Nederlandse.

De wijzigingen zijn:

Aanvrager of UBO woonachtig in het buitenland
Is uw klant (natuurlijk persoon of UBO van een zakelijke entiteit) woonachtig in België of Duitsland en heeft hij de Nederlandse nationaliteit? Dan is een financiering vanaf nu mogelijk, zonder renteopslag of aflosverplichting, met dezelfde voorwaarden als voor de (Groene) Vastgoedhypotheek.

Voor de aanvrager zelf hebben ze een aantal aanvullende voorwaarden, zoals het al reeds in bezit hebben van verhuurd onroerend goed. De voorwaarden staan op pagina 13 in de acceptatiegids.

De maximale vertstrekking voor Nederlanders die in België of Duitsland wonen is 75% LTV. De maximale hoogte van de lening is €2.000.000,-.

Kwalificatie aanvrager als zakelijk belegger
Voor een financieringsaanvraag bij De Nederlandse moet uw klant zich kwalificeren als zakelijk belegger. Uw klant wordt als zakelijk belegger gekwalificeerd als hij meer dan drie verhuurde panden in zijn bezit heeft óf als hij kan aantonen dat er voldoende eigen middelen zijn om door te groeien naar minimaal drie panden.

Vanaf nu is er extra mogelijkheid voor kwalificatie: als een belegger minimaal € 30.000,- aan huurinkomsten ontvangt of de totale marktwaarde in verhuurde staat van de portefeuille is meer dan € 1.000.000,- EN er is naast de huurinkomsten ook inkomen (een uitkering kunnen ze hier niet in meenemen) dan kwalificeert uw klant zich ook als zakelijk belegger.

Verhuur aan arbeidsmigiranten
In de huidige markt is verhuur aan een uitzendbureau of bemiddelingskantoor dat arbeidsmigranten huisvest steeds interessanter, en ze zien dat de daadwerkelijke huur vaak afwijkt van de bepaalde markthuur door de taxateur.

Om hier beter mee om te gaan, heeft De Nederlandse drie scenario's bepaald om tot de huur te komen die ze gebruiken voor de betaalbaarheid. Dit zorgt ervoor dat ze vaker van de daadwerkelijke huur uit kunnen gaan en dus uiteindelijk een hogere lening kunnen verstrekken voor uw klant. Kijk in de nieuwe gids onderaan op pagina 19 voor deze scenario's.

Verruiming bouwdepot
Het maximale bedrag dat aan de verbouwing in het bouwdepot mag worden geplaatst is verhoogd van € 75.000,- naar € 100.000,-.

Acceptatiegids De Nederlandse april 2023