Werken bij FlexFront? | inloggen adviseur | contact

 

De FlexFront Academy organiseert met regelmaat webinars voor de financieel adviseur. De webinars kunnen een verschillende insteek hebben. Zo verzorgen wij webinars in de vorm van kennissessies waarbij onderwerpen worden besproken die het proces helpen verbeteren. Een expert uit het vakgebied praat u aan de hand van cases bij over een specifiek onderwerp en geeft u handvatten mee om toe te passen in de praktijk. Daarnaast zijn er webinars die er op gericht zijn het beleid van een geldverstrekker toe te lichten. 

 

Mocht u behoefte hebben aan een bepaald onderwerp laat ons dit dan weten via samenwerken@flexfront.nl.

 

Agenda

Momenteel hebben we geen webinars gepland staan, maar een webinar terugkijken kan altijd.


Terugkijken

Webinar: Veranderingen rondom taxaties | woensdag 6 oktober 2021 | Spreker: Evert-Jan Geertsma & Laurens Hoebert | Nationale Taxatie Service


Desktoptaxaties, hogere prijzen, nog uitgebreidere rapporten, gedoe alom. U zult het niet gemist hebben: er is van alles aan de hand in taxatie-land. In dit webinar 'veranderingen rondom taxaties' bespreekt Evert-Jan Geertsma, directeur van de Nationale Taxatie Service (NTS) alle ontwikkelingen samen met Laurens Hoebert, gecertificeerd taxateur.

Webinar: Veranderingen rondom taxaties. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 8,1. Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar samenwerken@flexfront.nl.


Webinar: Aflosverplichtingen & rente-aftrek | woensdag 15 september 2021 | spreker: Rob Timmermans | Vista Hypotheken

Rob Timmermans neemt u mee in de wereld van aflosverplichtingen en de mogelijkheden en beperkingen van de rente-aftrek. Een heel breed onderwerp, waar Rob u binnen drie kwartier alles over gaat vertellen. 

Webinar: Aflosverplichtingen & rente-aftrek. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 9,0. Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar samenwerken@flexfront.nl.

 

Webinar: NHG & de veranderingen in Voorwaarden en Normen per 1 juli 2021 | woensdag 9 juni 2021 | spreker: Marcel Sippekamp | NHG

In een informatief uurtje praat Marcel u bij over de wijzigingen die NHG per 1 juli 2021 doorvoert. Op de agenda staan zaken als de desktoptaxatie, vervallende hypotheekrenteaftrek, de hardheidsclausule, verlengen looptijd en brondata. En uiteraard neemt Marcel u mee in nieuwe ontwikkelingen.

Webinar: NHG & de veranderingen in Voorwaarden en Normen per 1 juli 2021. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 8,4. Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar samenwerken@flexfront.nl.

 

FlexFront in de praktijk: Compleet Dossier Service, wat levert het u op | woensdag 26 mei 2021 

  

Ontdek het gemak van Compleet Dossier Service. De medewerkers van FlexFront nemen de binnendienst functie van u over, zodat u zich volledig kunt richten op het adviseren van uw klanten en al het andere werk aan uw binnendienst ‘op afstand’ over kunt laten. Volledig uit uw naam zorgen FlexFront medewerkers ervoor dat het klantdossier compleet wordt, onderhouden zij het contact met uw klant en begeleiden hem of haar tot en met het passeren van de hypotheek. Dylan Dresens en Bianca van den Heuvel van FlexFront praten u in dit webinar bij over Compleet Dossier Service, waarmee u tijd bespaart, uw dienstverlening verbetert en continuïteit creëert. Veel advieskantoren gingen u al voor!

Webinar: Compleet Dossier Service - wat levert het u op. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 8,8. Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar samenwerken@flexfront.nl.

 

Webinar: De toekomst is voor het zelfstandig en onafhankelijk intermediair | woensdag 12 mei 2021 | spreker: Jurjen Oosterbaan | Lloyds Bank

Het intermediaire landschap wijzigt in rap tempo. Veel lokale advieskantoren worden overgenomen door grote, vaak buitenlandse partijen die een sterke focus hebben op volume en rendement. Daar zijn nogal wat kritische kanttekeningen bij te plaatsen. Waar blijft bijvoorbeeld het klantbelang en de lokale betrokkenheid? Wat is het lange-termijn effect?

Jurjen Oosterbaan, algemeen directeur Bureau DFO, ziet juist een belangrijke rol weggelegd voor het onafhankelijk en zelfstandig intermediair. Hij geeft zijn toekomstvisie, schetst verwachtingen en geeft u tips. Hoe anticipeert u als ondernemer op de marktontwikkelingen? Welke ondersteuning heeft u nodig? Wat is uw bestaansrecht op lange termijn?

Webinar: De toekomst is voor het zelfstandig en onafhankelijk intermediair. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 8,5. Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar samenwerken@flexfront.nl.

 

Webinar: Concrete oplossingen voor senioren | woensdag 28 april 2021 | sprekers: Michel Ligtlee & Arjen Bijlsma  

Tijdens dit tweede webinar in de Seniorenmaand geeft beleidsmedewerker Michel Ligtlee van Vereniging Eigen Huis zijn mening over deze markt. Wat vindt Vereniging Eigen Huis van de commotie, wat vinden zij goed en waar zien zij verbetering? Aansluitend neemt Arjen Bijlsma van a.s.r. u mee in de Levensrente Hypotheek. Een concrete en tamelijk unieke propositie speciaal voor senioren. Beide sprekers beantwoorden uiteraard uitgebreid uw vragen. 

Webinar: Concrete oplossingen voor senioren. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 8,6.

Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar samenwerken@flexfront.nl.

 

Webinar: Senioren & financieel advies | woensdag 14 april 2021 | spreker: René Kuiper | MUNT Hypotheken

René Kuiper, één van de vaste gezichten van de FlexFront Academy, praat u bij over de seniorenmarkt en de doelgroep. Welke bestedingsdoelen zijn er, hoe benut een senior zijn overwaarde en welke financiële en fiscale aspecten komen daarbij kijken. Daarnaast geeft René u aandachtspunten mee voor advies en nazorg.

Webinar: Senioren & financieel advies terugkijken. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 8,5.

Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar samenwerken@flexfront.nl.

 

Webinar: Samenlevingsvormen & fiscaliteit | woensdag 31 maart 2021 | spreker: Rob Timmermans | Argenta

Na eerdere veelbezochte en hooggewaardeerde webinars rondom fiscale thema’s voor de FlexFront Academy te hebben verzorgd, spitst dit nieuwe webinar van Rob Timmermans zich opnieuw toe op fiscaliteit, ditmaal in relatie tot samenlevingsvormen. Wat is de impact van samenlevingsvormen op fiscaliteit, wat zijn de valkuilen, waar moet u op letten. Rob geeft u onmisbare tips voor goed hypotheekadvies. 

Webinar: Samenlevingsvormen & fiscaliteit terugkijken. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 8,9.

Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar samenwerken@flexfront.nl.

 

Webinar: Alles over hypotheken voor expats | woensdag 17 maart 2021 | spreker: Henk Jansen | NIBC Direct

Een hypotheek verstrekken aan een expat is complexer dan een ‘normale’ hypotheek, onder meer vanwege complexere wet- en regelgeving. Veel geldverstrekkers verstrekken om die reden geen hypotheken aan expats. Terwijl dit toch een groeiende/grote doelgroep is in Nederland en u als adviseur de vraag wellicht regelmatig krijgt. Henk Jansen, inspirerend spreker én expert op het gebied van financieringen voor expats, praat u bij over deze specifieke klantgroep. Waar moet u aan denken bij het adviseren & bemiddelen bij hypotheken voor expats en waar wijkt dit af van een reguliere hypotheek? 

Webinar: Alles over hypotheken voor expats terugkijken. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 8,4.

Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar samenwerken@flexfront.nl.

 

Webinar: De MUNT Hypotheken kennisquiz  | Woensdag 10 februari 2021 | Voor beginnende én ervaren MUNT adviseurs​ 

In dit verrassende en spannende webinar kunt u laten zien wat u weet van de hypotheken van MUNT. En als u weinig of geen kennis heeft van MUNT dan is dit een heel leerzaam uurtje, want op een speelse manier komt de kennis tot u. FlexFront’s host Michiel van der Linde en MUNT’s Chris Oosterling en Koen Hoveling bezorgen u een interactief en leerzaam uurtje waar u gegarandeerd beslagen ten ijs uit komt.

Webinar: De MUNT Hypotheken kennisquiz | Voor beginnende én ervaren MUNT adviseurs terugkijken. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 8,2.

Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar samenwerken@flexfront.nl.

 

Webinar 2021; de nieuwe wetswijzigingen en aandachtspunten voor de adviespraktijk | woensdag 27 januari 2021 | spreker René Kuiper | Vista Hypotheken 

2021 kent de nodige wijzigingen in fiscale wetgeving rondom woningfinanciering. Breed uitgemeten is natuurlijk de verandering in de overdrachtsbelasting, maar er is meer dan dat. Om het u gemakkelijk te maken lichten we de belangrijkste wijzigingen in 2021 toe. René Kuiper neemt u mee in alle wijzigingen die sinds dit jaar gelden en geeft u de gevolgen voor uw advisering aan de hand van een aantal concrete voorbeelden. 

Webinar 2021; de nieuwe wetswijzigingen en aandachtspunten voor de adviespraktijk terugkijken. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 8,8.

Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar samenwerken@flexfront.nl.

 

Webinar Verhuurhypotheken deel 2: hoe ziet het proces eruit en hoe komt u tot het juiste advies? | woensdag 13 januari 2021 | spreker Alex Erlings | NIBC Direct - Lloyds Bank - Woonfonds

Alex Erlings, financieel planner & hypotheekadviseur neemt u mee in de praktische zaken rondom adviseren in verhuurhypotheken. Dit is deel 2 in onze tweeluik over verhuurhypotheken. Waar u in het 1e webinar alles te horen kreeg over de wetgeving rond de verhuur van woningen, staat dit 2e webinar meer in het teken van het proces. Zo gaat Alex gaat onder andere in op het bepalen van de huurinkomsten, de marktwaarde in verhuurde staat en de samenstelling van de verhuurhypotheek.

Webinar Verhuurhypotheken deel 2: hoe ziet het proces eruit en hoe komt u tot het juiste advies terugkijken. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 8,8.

Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar samenwerken@flexfront.nl.

 

Webinar Verhuurhypotheken: de verhuur van woonruimte en welke rol heeft u als adviseur? | woensdag 9 december | NIBC Direct - Lloyds Bank - Woonfonds

In dit webinar schetst Mr. Frank van der Hoek (huurrechtspecialist, voormalig advocaat en rechter) de kaders van de wetgeving rond de verhuur van woningen. Frank geeft aan waar de grenzen van uw advisering liggen en deelt belangrijke kennis voor iedereen die klanten adviseert in ‘buy to let’. Een must-see voor elke adviseur die werkt in de wereld van verhuurhypotheken. Michiel van der Linde, commercieel manager FlexFront, vertelt wat FlexFront u concreet te bieden heeft qua kennis en productaanbod. 

Webinar Verhuurhypotheken: de verhuur van woonruimte en welke rol heeft u als adviseur terugkijken. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 8,7.

Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar samenwerken@flexfront.nl.

 

Webinar Fiscaliteit veelgemaakte fouten in de eigenwoningregeling | woensdag 25 november 2020

Opnieuw een webinar van de FlexFront Academy over fiscaliteit met als spreker docent Rob Timmermans van Impact opleiding & training. Centraal in dit webinar staan veelgemaakte (fiscale) fouten in de eigenwoningregeling. Rob geeft inzage in de aflosstand en de box 3 lening, de eigenwoningreserve bij latere verkoop van de woning en overwaarde & verbouwing. Ook gaat Rob in op de gevolgen van een betaalpauze. 

Webinar Fiscaliteit veelgemaakte fouten in de eigenwoningregeling terugkijken. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 8,6.

Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar samenwerken@flexfront.nl.

 

Webinar Denk mee met NHG | woensdag 11 november 2020

Marcel Sippekamp, senior productmanager van NHG neemt u in het webinar ‘Denk mee met NHG’ mee in de Voorwaarden & Normen (V&N) 2021 én in de toekomst van NHG. U krijgt de achtergronden van de nieuwe V&N en Marcel geeft u een kijkje in de keuken van NHG: Hoe kijkt NHG naar de toekomst en welke beleidsaanpassingen zijn er op langere termijn te verwachten? 

Webinar Denk mee met NHG terugkijken. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 8,1.

Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar samenwerken@flexfront.nl.

 

Webinar De startende adviseur | woensdag 14 oktober 2020 

Dit webinar is speciaal voor de startende adviseur bij FlexFront (kantoren die nog weinig ervaring hebben met FlexFront). Als nieuwe klant bij FlexFront maken wij u graag wegwijs in onze services en dienstverlening. In dit webinar vertellen we u alles wat u moet en wilt weten over FlexFront. 

We zijn erg benieuwd naar uw eerste ervaringen met FlexFront. Hoe verloopt de samenwerking tot nu toe? Loopt alles soepel, bent u tevreden over de dienstverlening, wat wilt u graag weten en zijn er nog onduidelijkheden? Heeft u verbeterpunten voor ons? Heeft u een vraag dan is dit het moment om die aan ons te stellen. Welke onderwerpen komen aan bod:

  • Welke diensten bieden wij u
  • Geldverstrekkers in het FlexFront assortiment
  • Welke service kunt u van ons verwachten
  • Wat is onze werkwijze
  • Waarom werken wij met dedicated teams
  • Wegwijs in het FAST systeem
  • Sneak Preview: FlexFront Full Service

Webinar De startende adviseur terugkijken. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 7,8.

Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar samenwerken@flexfront.nl.

 

Webinar Succesvol adviseren en bemiddelen in hypotheken van MUNT | woensdag 23 september 2020 | MUNT Hypotheken 

MUNT Hypotheken is herkenbaar door de aantrekkelijke rentes en duidelijke voorwaarden en uiteraard door een duidelijk, snel en zorgeloos aanvraagproces. MUNT Hypotheken verzorgt simpele en moderne hypotheken met geld van solide Nederlandse pensioenfondsen. MUNT Hypotheken staat sinds 2015 standvastig in de top 10 van grootste geldverstrekkers van Nederland.

Ongetwijfeld heeft u vragen over MUNT Hypotheken. Die gaan we samen beantwoorden. In dit webinar maakt u kennis met het hypotheekproduct van MUNT Hypotheken. Wat zijn de sterke punten, wat moet u weten als u MUNT adviseert en wat zijn de belangrijke acceptatienormen? Webinar Succesvol adviseren en bemiddelen in hypotheken van MUNT terugkijken. 

Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar samenwerken@flexfront.nl

 

Webinar Verdiepingsslag inzake goedkeurend besluit en draagplichtovereenkomst | 7 september 2020 | docent René Kuiper | mede mogelijk gemaakt door NIBC Direct

Op veler verzoek verzorgt trainer/docent René Kuiper een verdiepingsslag op het Webinar ‘Draagplicht en de eigenwoningschuld’ . René gaat dieper in op de fiscale vereisten en alle ins en outs, met een aantal veel voorkomende praktijkvoorbeelden. Webinar Verdiepingsslag inzake goedkeurend besluit en draagplichtovereenkomst terugkijken. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 9,1!

Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar samenwerken@flexfront.nl

 

Webinar ORV, AOV en uw hypotheekadvies | Woensdag 15 juli 2020 | docent Rob Timmermans | mede mogelijk gemaakt door Obvion Hypotheken

De eisen voor verplichte risico-afdekking voor overlijden in een hypotheek zijn de laatste tijd behoorlijk versoepeld. Maar, zijn de risico’s dan ook echt minder? Wat doet u met ORV maar ook AOV in uw hypotheekadvies, en wat verlangt de zorgplicht van u? Docent Rob Timmermans van Impact Opleiding & Training geeft u de ins en outs. Webinar ORV, AOV en uw hypotheekadvies terugkijken. Kijkers beoordelen dit webinar met een 8,8.

Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar samenwerken@flexfront.nl.

 

Meer klanten helpen in minder tijd? |  woensdag 1 juli 2020 | spreker Gert Vasse | samen met Lot Hypotheken en Ockto praten we u bij.

Meer klanten helpen in de beperkte kostbare tijd die u heeft? Nieuwe technieken en automatisering kunnen u daarbij helpen. Klinkt dat als toekomstmuziek en ver van uw bed? In dit webinar laten we u zien hoe u vandaag al kunt beginnen de bemiddeling makkelijker te maken met een klein uitstapje vanuit uw adviespakket. Een efficiëntere manier van stukken verzamelen. Geen theorie maar gewoon hoe het werkt in de praktijk. Dat laten we u samen met Ockto en Lot Hypotheken zien. U wilt toch ook zonder gedoe een hypotheek voor uw klanten regelen? Webinar Meer klanten helpen in mindertijd? terugkijken. Kijkers beoordelen dit webinar met een 8,0.

Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar samenwerken@flexfront.nl.

 

Webinar Fiscaliteit (vervolg) | woensdag 17 juni 2020 | docent René Kuiper | mede mogelijk gemaakt door Tulp Hypotheken

Fiscaliteit is een ingewikkeld onderdeel van het hypotheekadvies. Dat zagen we al in het eerdere webinar over fiscaliteit. Op veler verzoek nogmaals een webinar over fiscaliteit. Dit webinar wordt georganiseerd door de FlexFront Academy en mede mogelijk gemaakt door Tulp Hypotheken. In dit webinar geven we u een verdere verdieping. Webinar Fiscaliteit (vervolg) terugkijken. Kijkers beoordelen dit webinar met een 8,9.

Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar samenwerken@flexfront.nl

 

Webinar Draagplicht en de eigenwoningschuld | 3 juni 2020 | docent René Kuiper | mede mogelijk gemaakt door NIBC Direct

Draagplicht en de eigenwoningschuld is een belangrijk onderdeel van het hypotheekadvies. Hoe verdeelt u een hypotheek fiscaal als men samen een hypotheek aanvraagt? Welke afspraken moeten er gemaakt worden over onderlinge schuldverhouding? En wat vindt de fiscus daarvan? Docent René Kuiper van Kuiper Act beantwoordt uw vragen in het webinar Draagplicht en de eigenwoningschuldWebinar Draagplicht en de eigenwoningschuld terugkijken. Kijkers beoordelen dit webinar met een 8,7.

Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar samenwerken@flexfront.nl

 

Webinar Verduurzaming & hypotheekadvies | 27 mei 2020 | docent René Kuiper | mede mogelijk gemaakt door Lloyds Bank

 Door een technische storing is terugkijken nog niet mogelijk, dit volgt z.s.m.

Verduurzaming moet een vast onderdeel in elk adviesgesprek worden. Maar waar begint u? Welke mogelijkheden zijn er voor financiering van de verduurzaamheidsmaatregelen en hoe geeft u het juiste advies mee aan uw klant? Deze vragen zijn beantwoordt in het webinar verduurzaming & hypotheekadvies van 27 mei 2020. Trainer René Kuiper van Kuiper Act neemt u mee in de wereld van verduurzaming. Aan de hand van casussen uit de praktijk laat hij zien wat de mogelijkheden zijn. En hij geeft u handige tips en handvatten mee die u in uw adviesgesprek kan gebruiken. 

 

Webinar Fiscale gevolgen bij echtscheiding | 14 mei 2020 | docent Rob Timmermans | mede mogelijk gemaakt door Argenta

Echtscheidingen zijn helaas van alle tijden en ongetwijfeld worden ze ook aangewakkerd door de coronacrisis. De financiële en fiscale gevolgen van echtscheiding zijn vaak ingrijpend en complex. Daarom heeft de FlexFront Academy een webinar rondom dit thema georganiseerd. In drie kwartier praat de ervaren docent Rob Timmermans van Impact opleiding & training u bij aan de hand van praktijkcases. Webinar Fiscale gevolgen bij echtscheiding terugkijken. Kijkers beoordelen dit webinar met een 8,3.

Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar samenwerken@flexfront.nl

 

Webinar Vraag het...MUNT Hypotheken | 16 april 2020

De coronacrisis vraagt om actief handelen van zowel u als van de geldverstrekkers. Hoe gaan we hier met z'n allen mee om? Welke maatregelen worden er genomen om in te spelen op de huidige situatie en de consument toch aan hun droomhuis te helpen. Chris Oosterling van MUNT Hypotheken legt in dit webinar uit op welke punten het beleid van MUNT is aangepast en wat de achterliggende gedachte daarbij is. Webinar Vraag het MUNT Hypotheken terugkijken. Kijkers van de webinar beoordeelden deze met een 7,3.

Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar samenwerken@flexfront.nl

 

Webinar Fiscaliteit | 31 maart 2020

Fiscaliteit is een ingewikkeld onderdeel van het hypotheekadvies. Bij FlexFront zien we de laatste tijd hypotheekaanvragen regelmatig ‘bouncen’ op de resterende duur van de renteaftrek. U wilt net als wij de klant de allerbeste service bieden. Daarom hebben we de ervaren trainer/coach René Kuiper gevraagd u in dit webinar de juiste handvatten en praktische tips mee te geven. Zodat we hypotheekaanvragen samen snel en soepel kunnen verwerken. Webinar Fiscaliteit terugkijken. Kijkers van het webinar beoordeelden deze met een 8,5.

Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar samenwerken@flexfront.nl