FAST inlog adviseur

 

De FlexFront Academy organiseert met regelmaat webinars voor de financieel adviseur. De webinars kunnen een verschillende insteek hebben. Zo verzorgen wij webinars in de vorm van kennissessies waarbij onderwerpen worden besproken die het proces helpen verbeteren. Een expert uit het vakgebied praat u aan de hand van cases bij over een specifiek onderwerp en geeft u handvatten mee om toe te passen in de praktijk. Daarnaast zijn er webinars die er op gericht zijn het beleid van een geldverstrekker toe te lichten. 

Mocht u behoefte hebben aan een bepaald onderwerp of wilt u de presentatie van een webinar ontvangen, laat ons dit dan weten via [email protected].
 

Agenda

Woensdag 10 april 2024: "AI: impact op het advieskantoor" door Reinier Gunneman van AI voor Financieel Dienstverleners

Verken nu de wereld van Artificial Intelligence (AI). Het is veel meer is dan een hype!

AI transformeert onze samenleving én daarmee dus ook het hypotheekadvies. ChatGPT en CoPilot zijn slechts het begin; ze bieden u als hypotheekadviseur al een scala aan mogelijkheden voor dagelijks gebruik. Dit is uw kans om alvast een voorsprong te nemen en op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen.

Namens NIBC nodigt de FlexFront Academy u uit voor een niet te missen webinar: ‘AI: impact op het advieskantoor’. Onder leiding van de AI-docent en -spreker Reinier Gunneman krijgt u inzichten die uw blik op de toekomst zullen verbreden. Dit is uw unieke kans om geïnspireerd te worden en aan de slag te gaan.

Mis deze kans niet! Meld u nu aan en zet de eerste stap naar de toekomst van hypotheekadvies. We kijken ernaar uit u te verwelkomen en samen de mogelijkheden van AI te ontdekken. De toekomst begint nu, bent u er klaar voor?

Terugkijken

Webinar 'Huizenprijzen, hypotheekleningen en LTV'
Woensdag 28 februari 2024 | Tom van der Geest

Met veel plezier biedt de FlexFront Academy u het webinar ‘Huizenprijzen, hypotheekleningen en LTV’ aan. Dit webinar werd mede mogelijk gemaakt door Argenta. 
In dit webinar vertelde Tom van der Geest van Hypsotech aan de hand van zijn ouderlijk huis over de ontwikkeling van woningprijzen en de gevolgen voor leningen en LTV door de jaren heen. 

Webinar: Huizenprijzen, hypotheekleningen en LTV

Webinar Beloningsbeleid; Flexibel groeien in een roerige hypotheekmarkt
Vrijdag 16 februari 2024 | Jurjen Oosterbaan

Met veel plezier biedt de FlexFront Academy u het webinar ‘Beloningsbeleid; Flexibel groeien in een roerige hypotheekmarkt’ aan. Dit on-demand webinar met Jurjen Oosterbaan van Bureau DFO is vooraf opgenomen. In het webinar, dat ongeveer 60 minuten duurt, staat Jurjen eerst stil bij de actualiteiten op de hypotheekmarkt. Vervolgens spreekt hij uitgebreid over de mogelijkheden, haken en ogen rondom het beloningsbeleid voor uw kantoor. Jurjen wijdt verder uit over onderbemiddeling en neemt u mee in de mogelijkheden bij koop of verkoop van uw kantoor en verschillende vormen van samenwerking.

Kortom: allerlei praktische handvaten voor u als ondernemend advieskantoor en daarmee een echte aanrader! 

Webinar: Beloningsbeleid; Flexibel groeien in een roerige hypotheekmarkt

Webinar Fiscale wijzigingen en actualiteiten in 2024
Woensdag 10 januari 2024 | René Kuiper

In het Webinar van woensdag 10 januari 2024 staan we samen met René Kuiper weer stil bij de fiscale wijzigingen en actualiteiten die in 2024 van belang zijn voor de dagelijkse praktijk van de financieel adviseur. Uiteraard komen de wijzigingen in de diverse fiscale boxen (1,2 en 3) weer aan de orde, maar ook belangrijke wetswijzigingen die recent zijn aangepast of verduidelijkt door de Belastingdienst. Daarnaast is er in de nieuwe Tijdelijke Regeling Hypothecair Krediet (TRHK) in 2024 weer het nodige gewijzigd, zoals nieuwe leennormen o.b.v. energie labels, nieuwe wetgeving inzake DUO-leningen en ruimere mogelijkheden voor alleenstaanden.

Webinar: Fiscale wijzigingen en actualiteiten in 2024. Kijkers beoordelen dit webinar met een 8,9.

Webinar NHG in 2024; wijzigingen en plannen
Woensdag 22 november 2023 | Marcel Sippekamp

De FlexFront Academy presenteert u NHG’s Marcel Sippekamp, die u meeneemt in de voorgenomen wijzigingen van NHG in 2024. Hij gaat het o.a. met u hebben over de volledig herschreven v&n, de uitbreiding van de beheertools en de nieuwe werkgeversverklaring. Daarnaast vertelt hij meer over waar ze in 2024 mee aan de slag gaan (o.a. vereenvoudigen verduurzamen voor bestaande klanten en de nieuwe pensioenwet). Grijp deze kans om weer helemaal op de hoogte te zijn en uw eventuele vragen te stellen.

Webinar: NHG in 2024; wijzigingen en plannen. Kijkers beoordelen dit webinar met een 8,4.

Webinar Maak kennis met de Afspraak Service
Woensdag 8 november 2023 | Pieter van Tuinen & Michiel van der Linde

FlexFront’s Michiel van der Linde gaat in gesprek met Pieter van Tuinen, oprichter en directeur van HypotheekAdvies.nl, over de geheimen van écht goede afspraken via internet. Hoe u met een goed profiel en een nog betere opvolging uw agenda kunt vullen met betaalde afspraken. Pieter put uit zijn jarenlange ervaring en laat zien hoe u als zelfstandig advieskantoor mee kunt liften op het succes van HypotheekAdvies.nl.

Webinar: Maak kennis met de Afspraak Service. Kijkers beoordelen dit webinar met een 7,2.

Webinar Fiscale aandachtspunten bij gezamenlijke financiering en de gevolgen van relatiebreuk
Woensdag 1 november 2023 | Rob Timmermans

Als partners samen een woning kopen zijn er verschillende adviesmogelijkheden bij het op de juiste wijze inrichten van de hypotheekconstructie. Regelmatig betalen partners met eigen spaargeld een deel van de koopsom van de woning. Hoe verhoudt zich dat dan tot een eerder ontstane eigenwoningreserve? Ook komt het voor dat één van de partners met eigen geld tussentijds een deel van de (gezamenlijke) hypotheekschuld aflost of investeert in een verbouwing.

Wat zijn de consequenties van deze keuzes bij een relatiebreuk? Hoe pakt de fiscale verdeling uit? Wat zijn de gevolgen? In dit webinar geeft Rob Timmermans uitleg over de gevolgen van de gemaakte keuzes in de financiering van de woning en de investering(en) van partners in de aflossing van de schuld of verbouwing van de woning.

Webinar: Fiscale aandachtspunten bij gezamenlijke financiering en de gevolgen van relatiebreuk. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 8,8.

Webinar De Vergelijkingskaart en onafhankelijk advies
Woensdag 27 september 2023 | Jurjen Oosterbaan

Jurjen vertelt ons meer over de nieuwe Vergelijkingskaart, die op grond van de Wft uiterlijk 1 oktober a.s. op uw website moet staan. ​​​​Het doel van de Vergelijkingskaart is de consument de gelegenheid bieden om verschillende advieskantoren te vergelijken op inhoud dienstverlening en kosten. Welke vragen komen zoal aan bod?

 • Moet u de vergelijking per dossier maken?
 • In welke mate mag u gebruik maken van informatie van derden bij vergelijking?
 • In welke mate verhoogt een te ruime Vergelijkingskaart uw aansprakelijkheid?
 • Wat vindt de beroepsaansprakelijkheidsverzekeraar?
 • Hoe maakt u één Vergelijkingskaart voor AOV en ORV?
 • Hoe gaat u om met klantdifferentiatie binnen uw portefeuille?
 • Hoe legt u de wegingsfactoren vast van uw vergelijking?
 • Hebben serviceproviders een rol?

Dit webinar is bedoeld om u te helpen de voor uw kantoor juiste afwegingen te maken, wat u precies in uw Vergelijkingskaart gaat vermelden.

Webinar: de Vergelijkingskaart en onafhankelijk advies. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 8,6.

Webinar: Welkom bij FlexFront
Woensdag 7 juni 2023 | Michiel van der Linde & Arjan de Kort

Bent u nieuw bij FlexFront of bent u een nieuwe collega bij een kantoor waar wij al langer mee samenwerken? En bent u nog niet helemaal bekend met onze dienstverlening en service? Dan is dit webinar voor u!
In een uur tijd maken wij u wegwijs in onze services en dienstverlening. U kunt ons alles vragen en we vertellen u alles wat u wilt en moet weten van FlexFront. We willen u graag leren kennen en stellen onszelf en onze dienstverlening aan u voor. Wie zijn de gezichten achter onze teams, welke geldverstrekkers hebben wij in het assortiment, weet u de weg te vinden als u vragen heeft? Hoe verloopt de samenwerking tot nu toe? En welke dienstverlening kunt u in de nabije toekomst van ons verwachten?

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Kennismaking
 • Welke service kunt u van ons verwachten
 • Welke diensten bieden wij u
 • Geldverstrekkers in het FlexFront assortiment
 • Wegwijs in het FAST systeem
 • Onze toekomstplannen

Webinar: Welkom bij FlexFront. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 8,0.

Webinar Lastige vraagstukken rondom de eigenwoningregeling
Woensdag 24 mei 2023 | René Kuiper 

In het webinar ‘Lastige vraagstukken rondom de eigenwoningregeling’ neemt Rene samen met u een diepe duik in complexe fiscaliteit. Hij heeft een flinke hoeveelheid prangende fiscale vragen, die hij in de vorm van casussen met u bespreekt. 

Denk bijvoorbeeld aan:

 • Een partner gaat bij iemand inwonen en vervolgens willen ze verbouwen. De partner moet dan ook mede-eigenaar worden en dat geeft vaak vele fiscale onduidelijkheden.
 • Gevolgen van het fiscale verleden bij verbouwing of verduurzaming.
 • Overname van het eigendomsdeel van een ex-partner door een nieuwe partner.
 • En als uitsmijter: 2031 is dichterbij dan u denkt!

Webinar: Lastige vraagstukken rondom de eigenwoningregeling. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 9,1.

Webinar Hypotheekfunding, zo zit dat
Woensdag 26 april 2023 | Spreker: Tom van der Geest | Hypsotech

Tom van der Geest van Hypsotech duikt samen met u ‘onder de motorkap’ van de hypotheekmarkt. Na het volgen van dit webinar kunt u uw klanten nog overtuigender en gefundeerder van advies voorzien.

Tom geeft u inzicht in de verschillende soorten funding van banken en pensioenfondsen, wat is hiervan de impact voor uw klant?

 • Welke regelgeving speelt daarbij een rol?
 • Wat is de invloed op de rentetarieven en de waardering van hypotheekportefeuilles?
 • Tot welk gedrag van de geldverstrekkers leidt dit?

Webinar: Hypotheekfunding, zo zit dat. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 8,6.

Webinar Actief Beheer: uw agenda gevuld met adviesgesprekken
Dinsdag 21 maart 2023 | Spreker: René Kuiper en Michiel van der Linde | Kuiper Act en FlexFront

René Kuiper en Michiel van der Linde nemen u mee in noodzaak én gemak van Actief Beheer. Ze vertellen waarom u vandaag al zou moeten én kunnen beginnen. Ook als u niet beschikt over actuele lening gegevens. René neemt u mee in de adviespraktijk, de wettelijke kaders & zorgplicht en geeft u concrete handvatten. Michiel deelt vervolgens FlexFront’s succesvolle ervaring in de ondersteuning van advieskantoren. Hoe het aanschrijven en nabellen van klanten tot concreet betaalde adviesgesprekken leidt.
 
Actief Beheer leidt tot een tevreden klant, die opnieuw goed advies heeft gekregen. Voor het advieskantoor is er omzet, aantoonbaar ingevulde zorgplicht, verminderd aansprakelijkheidsrisico én de aanzienlijk gestegen kans dat de klant ook in de toekomst voor het kantoor behouden blijft.

Webinar: Actief Beheer: uw agenda gevuld met adviesgesprekken. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 8,5.

Webinar 2023; de nieuwe wetswijzigingen en aandachtspunten voor de adviespraktijk 
Woensdag 11 januari 2023 | Spreker: René Kuiper | Kuiper Act

2023 kent de nodige wijzigingen in fiscale wetgeving rondom woningfinanciering. Dit heeft natuurlijk gevolgen voor uw advisering.

Denk aan de woonquotes, gestegen rente en de energiecrisis. Al met al een spannend jaar. René Kuiper licht voor u de belangrijkste wijzigingen in 2023 toe. Door middel van een aantal concrete voorbeelden neemt hij u mee in alle wijzigingen die sinds het begin van dit jaar gelden en geeft hij de gevolgen voor uw advisering.

Webinar: 2023; de nieuwe wetswijzigingen en aandachtspunten voor de adviespraktijk. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 8,9.

Webinar Uitbesteding & efficiënte bedrijfsvoering 
Woensdag 23 november 2022 | Spreker: Jurjen Oosterbaan | Bureau DFO

Adviseur, wat is uw kernkwaliteit? Waar ligt uw kracht, en hoe nut u die maximaal uit? Wat doet u zelf en wat kunt u beter aan anderen overlaten? Tijdens dit webinar van de FlexFront Academy beantwoordt Jurjen Oosterbaan van Bureau DFO deze en andere vragen rondom efficiënte bedrijfsvoering. Daarbij staat hij ook stil bij de eisen die vanuit Wft en het civielrecht gelden voor werkzaamheden die u door een ander laat doen.

Jurjen stond op 23 november voor de camera’s van de Academy. Een must-see!

Webinar: Uitbesteding & efficiënte bedrijfsvoering. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 8,6.

Webinar NHG in 2023; wijzigingen en plannen
Woensdag 2 november 2022 | Spreker: Marcel Sippekamp | NHG

De FlexFront Academy presenteert u NHG’s Marcel Sippekamp, die u meeneemt in de voorgenomen wijzigingen van NHG in 2023. In dit webinar spreekt Marcel ook over de achtergrond van de wijzigingen en zoekt hij actief de dialoog met u als hypotheekadviseur. Dit jaar is het natuurlijk extra spannend wat er gaat gebeuren met alle ontwikkelingen in de markt.

Grijp deze kans om weer helemaal op de hoogte te zijn!

Webinar: NHG in 2023; wijzigingen en plannen. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 7,6.

Webinar Succesvol Verduurzamen | Woensdag 21 september 2022 | Spreker: Piet Hein SchramSeptember is FlexFront Verduurzamingsmaand. Voor dit webinar hebben we advieskantoor Plannersdesk, de winnaar van de SEH Duurzaamheidsaward, gevraagd hoe zij verduurzaming succesvol inzetten voor hun klanten. En we hebben een spreker die u alles vertelt over de ontwikkelingen in verduurzaming, waar de wetgeving zich naar toe ontwikkelt en wat er van u verwacht wordt; Piet Hein Schram, voorzitter van het Energy Efficient Mortgages NL Hub. Tenslotte geven we antwoord op uw vragen en laten zien hoe FlexFront u kan helpen.

Webinar: Succesvol Verduurzamen Kijkers beoordeelden dit webinar met een 7,8. Klik hier voor de video met Edwin Kemers van PlannersDesk, winnaar van de SEH Verduurzaam Award 2022


Webinar Samenwonen met eigenwoningverleden en de gevolgen van relatiebreuk | Woensdag 7 september 2022 | Spreker: Rob Timmermans | Impact Opleiding & Training


Sinds 1 januari 2022 gelden nieuwe wettelijke regelingen voor partners met een eigenwoningverleden. Bij samenwoners heeft u twee adviesmogelijkheden: de (nieuwe) wettelijke regeling en de draagplichtovereenkomst.
In dit webinar bespreekt Rob Timmermans een aantal hiermee samenhangende onderwerpen, zoals:

 • Wat betekenen de adviesmogelijkheden voor samenwoners die samen een woning kopen óf waarbij de ene partner zich inkoopt in de woning van de andere partner?
 • Hoe worden eigenwoningverledens samengevoegd?
 • Wat zijn de gevolgen van het inbrengen van eigen middelen?
 • Wat betekent een relatiebreuk voor de eigenwoningregeling?

Webinar: Samenwonen met eigenwoningverleden en de gevolgen van relatiebreuk. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 8,7.

 

Webinar Complexe situaties in het hypotheekadvies | Woensdag 6 juli 2022 | Spreker: René Kuiper | Kuiper Act

In dit Webinar ‘Complexe situaties in het hypotheekadvies’ neemt René Kuiper u mee in de complexiteit van de eigenwoningregeling. Tijdens dit Webinar gaan we echt de diepte in, waardoor u na afloop de meest ingewikkelde casussen moeiteloos kunt uitwerken.
De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Het samenstellen van de optimale hypotheekconstructie in complexe situaties;
 • De gevolgen van gedane aflossingen op bestaande eigenwoningschulden en op hypotheken gesloten na 1-1-2013;
 • Bijzonderheden in de fiscaliteit met betrekking tot de eigenwoningregeling.

Webinar: Complexe situaties in het hypotheekadvies. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 9,2.


Webinar FlexFront in de Praktijk: Service waar uw klant blij van wordt | woensdag 20 april 2022 | Spreker: Michiel van der Linde & collega's van Acceptatie en de Intermediair Servicedesk | FlexFront

Efficiënt werken, fouten voorkomen, ontzorgd worden en uw klanten zo goed mogelijk bedienen. Daar staat u voor, daar staat FlexFront voor. Ook in extreem drukke tijden zoals nu. Samen slaan we ons er doorheen. Tijdens het FlexFront in de Praktijk Webinar ‘Service waar uw klant blij van wordt’ bespreken we tips ’n tricks om samen voor een zo soepel mogelijk hypotheekproces te zorgen. De presentatie is in handen van Michiel van der Linde en hij wordt bijgestaan door collega’s van Acceptatie en de Intermediair Service Desk, met wie u dagelijks te maken heeft. Investeer een half uur en verdien die tijd dubbel en dwars terug.

Webinar: FlexFront in de Praktijk: Service waar uw klant blij van wordt. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 8,0. Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar [email protected].


Webinar De gevolgen van de renteverhogingen voor uw hypotheekadvies | woensdag 30 maart 2022 | Spreker: Rob Timmermans | Argenta


De huidige gekte op de hypotheekmarkt komt vooral door de stijgende hypotheekrente. Begrijpelijk dat consumenten dan nog snel een hypotheek tegen een zo laag mogelijk tarief proberen te bemachtigen, maar…. wat betekent het voor u als adviseur? Een hoop drukte en stress, maar hoe gaat u inhoudelijk om met de stijgende tarieven. Wat is de impact op uw advies? Rob Timmermans praat u tijdens een webinar van de FlexFront Academy bij. Nuttige informatie in hectische tijden! Maak daarom een uurtje vrij in uw agenda. Dit webinar wordt mede mogelijk gemaakt door Argenta.

Webinar: De gevolgen van de renteverhogingen voor uw hypotheekadvies. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 8,8. Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar [email protected].


Webinar: Verduurzaming, zo laat u dat regelen | woensdag 9 februari 2022 | Spreker: Frank Gerritsma & Michiel van der Linde | Susteen & FlexFront


Hoe helpt u uw klanten met het verduurzamen van hun woning, zonder dat het hypotheek aanvraagtraject erdoor beïnvloed wordt? Tijdens het webinar ‘Verduurzaming, zo laat u dat regelen’ gaan FlexFront en verduurzamingspartner Susteen daar op in. U wordt geïnformeerd over de werking en voordelen van onze Verduurzaming Service. Daarnaast geeft Frank Gerritsma, directeur van Susteen, u toelichting op hun werkwijze, worden een aantal cases en valkuilen besproken, en krijgt u alle ruimte om vragen te stellen.

Webinar: Verduurzaming, zo laat u dat regelen. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 8,4. Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar [email protected].


Webinar: Hypotheekfunding & de rente-battle | woensdag 26 januari 2022 | Spreker: Edo van de Burgwal | MUNT Hypotheken


Hoe lang moet ik de rente vastzetten? Deze vraag wordt ongetwijfeld vaak gesteld aan u. Om u te helpen met de beantwoording organiseert de FlexFront Academy een webinar dat geheel in het teken staat van de ‘funding’ van hypotheken. Waar komt het geld vandaan, hoe worden rentetarieven opgebouwd, welke factoren spelen daarbij een rol en waarom kan de ene hypotheekverstrekker een veel scherper tarief aanbieden dan de ander? En natuurlijk krijgt u antwoord op de hamvraag; adviseer ik variabel of 30 jaar vast? Wat gaat de rente doen op langere termijn?

Edo van de Burgwal, Portfolio Manager bij DMFCO (het fundingbedrijf achter MUNT Hypotheken) neemt u mee in de wereld van de hypotheekfunding. Een interessant, uniek inkijkje in de keuken van één van de grotere hypotheekverstrekkers van Nederland.

Webinar: Hypotheekfunding & de rente-battle. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 8,5. Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar [email protected].

 

Webinar: 2022; de nieuwe wetswijzigingen en aandachtspunten voor de adviespraktijk | woensdag 12 januari 2022 | Spreker: René Kuiper | Kuiper Act


2022 kent de nodige wijzigingen in fiscale wetgeving rondom woningfinanciering. Dit heeft natuurlijk gevolgen voor uw advisering. René Kuiper licht voor u de belangrijkste wijzigingen in 2022 toe. Door middel van een aantal concrete voorbeelden neemt hij u mee in alle wijzigingen die sinds het begin van dit jaar gelden en geeft hij de gevolgen voor uw advisering.

Webinar: 2022; de nieuw wetswijzigingen en aandachtspunten voor de adviespraktijk. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 9,3. Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar [email protected].


Webinar: NHG in 2022; wijzigingen en plannen | woensdag 10 november 2021 | Spreker: Marcel Sippekamp | NHG


De FlexFront Academy presenteert u NHG’s Marcel Sippekamp, die u meeneemt in de voorgenomen wijzigingen van NHG in 2022. In dit webinar spreekt Marcel ook over de achtergrond van de wijzigingen en zoekt hij actief de dialoog met u als hypotheekadviseur. Grijp deze kans om weer helemaal op de hoogte te zijn!

Webinar: NHG in 2022; wijzigingen en plannen. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 8,3. Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar [email protected].


Webinar: Veranderingen rondom taxaties | woensdag 6 oktober 2021 | Spreker: Evert-Jan Geertsma & Laurens Hoebert | Nationale Taxatie Service


Desktoptaxaties, hogere prijzen, nog uitgebreidere rapporten, gedoe alom. U zult het niet gemist hebben: er is van alles aan de hand in taxatie-land. In dit webinar 'veranderingen rondom taxaties' bespreekt Evert-Jan Geertsma, directeur van de Nationale Taxatie Service (NTS) alle ontwikkelingen samen met Laurens Hoebert, gecertificeerd taxateur.

Webinar: Veranderingen rondom taxaties. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 8,1. Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar [email protected].


Webinar: Aflosverplichtingen & rente-aftrek | woensdag 15 september 2021 | spreker: Rob Timmermans | Vista Hypotheken

Rob Timmermans neemt u mee in de wereld van aflosverplichtingen en de mogelijkheden en beperkingen van de rente-aftrek. Een heel breed onderwerp, waar Rob u binnen drie kwartier alles over gaat vertellen. 

Webinar: Aflosverplichtingen & rente-aftrek. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 9,0. Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar [email protected].

 

Webinar: NHG & de veranderingen in Voorwaarden en Normen per 1 juli 2021 | woensdag 9 juni 2021 | spreker: Marcel Sippekamp | NHG

In een informatief uurtje praat Marcel u bij over de wijzigingen die NHG per 1 juli 2021 doorvoert. Op de agenda staan zaken als de desktoptaxatie, vervallende hypotheekrenteaftrek, de hardheidsclausule, verlengen looptijd en brondata. En uiteraard neemt Marcel u mee in nieuwe ontwikkelingen.

Webinar: NHG & de veranderingen in Voorwaarden en Normen per 1 juli 2021. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 8,4. Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar [email protected].

 

FlexFront in de praktijk: Compleet Dossier Service, wat levert het u op | woensdag 26 mei 2021 

  

Ontdek het gemak van Compleet Dossier Service. De medewerkers van FlexFront nemen de binnendienst functie van u over, zodat u zich volledig kunt richten op het adviseren van uw klanten en al het andere werk aan uw binnendienst ‘op afstand’ over kunt laten. Volledig uit uw naam zorgen FlexFront medewerkers ervoor dat het klantdossier compleet wordt, onderhouden zij het contact met uw klant en begeleiden hem of haar tot en met het passeren van de hypotheek. Dylan Dresens en Bianca van den Heuvel van FlexFront praten u in dit webinar bij over Compleet Dossier Service, waarmee u tijd bespaart, uw dienstverlening verbetert en continuïteit creëert. Veel advieskantoren gingen u al voor!

Webinar: Compleet Dossier Service - wat levert het u op. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 8,8. Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar [email protected].

 

Webinar: De toekomst is voor het zelfstandig en onafhankelijk intermediair | woensdag 12 mei 2021 | spreker: Jurjen Oosterbaan | Lloyds Bank

Het intermediaire landschap wijzigt in rap tempo. Veel lokale advieskantoren worden overgenomen door grote, vaak buitenlandse partijen die een sterke focus hebben op volume en rendement. Daar zijn nogal wat kritische kanttekeningen bij te plaatsen. Waar blijft bijvoorbeeld het klantbelang en de lokale betrokkenheid? Wat is het lange-termijn effect?

Jurjen Oosterbaan, algemeen directeur Bureau DFO, ziet juist een belangrijke rol weggelegd voor het onafhankelijk en zelfstandig intermediair. Hij geeft zijn toekomstvisie, schetst verwachtingen en geeft u tips. Hoe anticipeert u als ondernemer op de marktontwikkelingen? Welke ondersteuning heeft u nodig? Wat is uw bestaansrecht op lange termijn?

Webinar: De toekomst is voor het zelfstandig en onafhankelijk intermediair. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 8,5. Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar [email protected].

 

Webinar: Concrete oplossingen voor senioren | woensdag 28 april 2021 | sprekers: Michel Ligtlee & Arjen Bijlsma  

Tijdens dit tweede webinar in de Seniorenmaand geeft beleidsmedewerker Michel Ligtlee van Vereniging Eigen Huis zijn mening over deze markt. Wat vindt Vereniging Eigen Huis van de commotie, wat vinden zij goed en waar zien zij verbetering? Aansluitend neemt Arjen Bijlsma van a.s.r. u mee in de Levensrente Hypotheek. Een concrete en tamelijk unieke propositie speciaal voor senioren. Beide sprekers beantwoorden uiteraard uitgebreid uw vragen. 

Webinar: Concrete oplossingen voor senioren. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 8,6.

Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar [email protected].

 

Webinar: Senioren & financieel advies | woensdag 14 april 2021 | spreker: René Kuiper | MUNT Hypotheken

René Kuiper, één van de vaste gezichten van de FlexFront Academy, praat u bij over de seniorenmarkt en de doelgroep. Welke bestedingsdoelen zijn er, hoe benut een senior zijn overwaarde en welke financiële en fiscale aspecten komen daarbij kijken. Daarnaast geeft René u aandachtspunten mee voor advies en nazorg.

Webinar: Senioren & financieel advies terugkijken. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 8,5.

Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar [email protected].

 

Webinar: Samenlevingsvormen & fiscaliteit | woensdag 31 maart 2021 | spreker: Rob Timmermans | Argenta

Na eerdere veelbezochte en hooggewaardeerde webinars rondom fiscale thema’s voor de FlexFront Academy te hebben verzorgd, spitst dit nieuwe webinar van Rob Timmermans zich opnieuw toe op fiscaliteit, ditmaal in relatie tot samenlevingsvormen. Wat is de impact van samenlevingsvormen op fiscaliteit, wat zijn de valkuilen, waar moet u op letten. Rob geeft u onmisbare tips voor goed hypotheekadvies. 

Webinar: Samenlevingsvormen & fiscaliteit terugkijken. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 8,9.

Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar [email protected].

 

Webinar: Alles over hypotheken voor expats | woensdag 17 maart 2021 | spreker: Henk Jansen | NIBC Direct

Een hypotheek verstrekken aan een expat is complexer dan een ‘normale’ hypotheek, onder meer vanwege complexere wet- en regelgeving. Veel geldverstrekkers verstrekken om die reden geen hypotheken aan expats. Terwijl dit toch een groeiende/grote doelgroep is in Nederland en u als adviseur de vraag wellicht regelmatig krijgt. Henk Jansen, inspirerend spreker én expert op het gebied van financieringen voor expats, praat u bij over deze specifieke klantgroep. Waar moet u aan denken bij het adviseren & bemiddelen bij hypotheken voor expats en waar wijkt dit af van een reguliere hypotheek? 

Webinar: Alles over hypotheken voor expats terugkijken. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 8,4.

Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar [email protected].

 

Webinar: De MUNT Hypotheken kennisquiz  | Woensdag 10 februari 2021 | Voor beginnende én ervaren MUNT adviseurs​ 

In dit verrassende en spannende webinar kunt u laten zien wat u weet van de hypotheken van MUNT. En als u weinig of geen kennis heeft van MUNT dan is dit een heel leerzaam uurtje, want op een speelse manier komt de kennis tot u. FlexFront’s host Michiel van der Linde en MUNT’s Chris Oosterling en Koen Hoveling bezorgen u een interactief en leerzaam uurtje waar u gegarandeerd beslagen ten ijs uit komt.

Webinar: De MUNT Hypotheken kennisquiz | Voor beginnende én ervaren MUNT adviseurs terugkijken. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 8,2.

Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar [email protected].

 

Webinar 2021; de nieuwe wetswijzigingen en aandachtspunten voor de adviespraktijk | woensdag 27 januari 2021 | spreker René Kuiper | Vista Hypotheken 

2021 kent de nodige wijzigingen in fiscale wetgeving rondom woningfinanciering. Breed uitgemeten is natuurlijk de verandering in de overdrachtsbelasting, maar er is meer dan dat. Om het u gemakkelijk te maken lichten we de belangrijkste wijzigingen in 2021 toe. René Kuiper neemt u mee in alle wijzigingen die sinds dit jaar gelden en geeft u de gevolgen voor uw advisering aan de hand van een aantal concrete voorbeelden. 

Webinar 2021; de nieuwe wetswijzigingen en aandachtspunten voor de adviespraktijk terugkijken. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 8,8.

Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar [email protected].

 

Webinar Verhuurhypotheken deel 2: hoe ziet het proces eruit en hoe komt u tot het juiste advies? | woensdag 13 januari 2021 | spreker Alex Erlings | NIBC Direct - Lloyds Bank - Woonfonds

Alex Erlings, financieel planner & hypotheekadviseur neemt u mee in de praktische zaken rondom adviseren in verhuurhypotheken. Dit is deel 2 in onze tweeluik over verhuurhypotheken. Waar u in het 1e webinar alles te horen kreeg over de wetgeving rond de verhuur van woningen, staat dit 2e webinar meer in het teken van het proces. Zo gaat Alex gaat onder andere in op het bepalen van de huurinkomsten, de marktwaarde in verhuurde staat en de samenstelling van de verhuurhypotheek.

Webinar Verhuurhypotheken deel 2: hoe ziet het proces eruit en hoe komt u tot het juiste advies terugkijken. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 8,8.

Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar [email protected].

 

Webinar Verhuurhypotheken: de verhuur van woonruimte en welke rol heeft u als adviseur? | woensdag 9 december | NIBC Direct - Lloyds Bank - Woonfonds

In dit webinar schetst Mr. Frank van der Hoek (huurrechtspecialist, voormalig advocaat en rechter) de kaders van de wetgeving rond de verhuur van woningen. Frank geeft aan waar de grenzen van uw advisering liggen en deelt belangrijke kennis voor iedereen die klanten adviseert in ‘buy to let’. Een must-see voor elke adviseur die werkt in de wereld van verhuurhypotheken. Michiel van der Linde, commercieel manager FlexFront, vertelt wat FlexFront u concreet te bieden heeft qua kennis en productaanbod. 

Webinar Verhuurhypotheken: de verhuur van woonruimte en welke rol heeft u als adviseur terugkijken. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 8,7.

Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar [email protected].

 

Webinar Fiscaliteit veelgemaakte fouten in de eigenwoningregeling | woensdag 25 november 2020

Opnieuw een webinar van de FlexFront Academy over fiscaliteit met als spreker docent Rob Timmermans van Impact opleiding & training. Centraal in dit webinar staan veelgemaakte (fiscale) fouten in de eigenwoningregeling. Rob geeft inzage in de aflosstand en de box 3 lening, de eigenwoningreserve bij latere verkoop van de woning en overwaarde & verbouwing. Ook gaat Rob in op de gevolgen van een betaalpauze. 

Webinar Fiscaliteit veelgemaakte fouten in de eigenwoningregeling terugkijken. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 8,6.

Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar [email protected].

 

Webinar Denk mee met NHG | woensdag 11 november 2020

Marcel Sippekamp, senior productmanager van NHG neemt u in het webinar ‘Denk mee met NHG’ mee in de Voorwaarden & Normen (V&N) 2021 én in de toekomst van NHG. U krijgt de achtergronden van de nieuwe V&N en Marcel geeft u een kijkje in de keuken van NHG: Hoe kijkt NHG naar de toekomst en welke beleidsaanpassingen zijn er op langere termijn te verwachten? 

Webinar Denk mee met NHG terugkijken. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 8,1.

Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar [email protected].

 

Webinar De startende adviseur | woensdag 14 oktober 2020 

Dit webinar is speciaal voor de startende adviseur bij FlexFront (kantoren die nog weinig ervaring hebben met FlexFront). Als nieuwe klant bij FlexFront maken wij u graag wegwijs in onze services en dienstverlening. In dit webinar vertellen we u alles wat u moet en wilt weten over FlexFront. 

We zijn erg benieuwd naar uw eerste ervaringen met FlexFront. Hoe verloopt de samenwerking tot nu toe? Loopt alles soepel, bent u tevreden over de dienstverlening, wat wilt u graag weten en zijn er nog onduidelijkheden? Heeft u verbeterpunten voor ons? Heeft u een vraag dan is dit het moment om die aan ons te stellen. Welke onderwerpen komen aan bod:

 • Welke diensten bieden wij u
 • Geldverstrekkers in het FlexFront assortiment
 • Welke service kunt u van ons verwachten
 • Wat is onze werkwijze
 • Waarom werken wij met dedicated teams
 • Wegwijs in het FAST systeem
 • Sneak Preview: FlexFront Full Service

Webinar De startende adviseur terugkijken. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 7,8.

Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar [email protected].

 

Webinar Succesvol adviseren en bemiddelen in hypotheken van MUNT | woensdag 23 september 2020 | MUNT Hypotheken 

MUNT Hypotheken is herkenbaar door de aantrekkelijke rentes en duidelijke voorwaarden en uiteraard door een duidelijk, snel en zorgeloos aanvraagproces. MUNT Hypotheken verzorgt simpele en moderne hypotheken met geld van solide Nederlandse pensioenfondsen. MUNT Hypotheken staat sinds 2015 standvastig in de top 10 van grootste geldverstrekkers van Nederland.

Ongetwijfeld heeft u vragen over MUNT Hypotheken. Die gaan we samen beantwoorden. In dit webinar maakt u kennis met het hypotheekproduct van MUNT Hypotheken. Wat zijn de sterke punten, wat moet u weten als u MUNT adviseert en wat zijn de belangrijke acceptatienormen? Webinar Succesvol adviseren en bemiddelen in hypotheken van MUNT terugkijken. 

Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar [email protected]

 

Webinar Verdiepingsslag inzake goedkeurend besluit en draagplichtovereenkomst | 7 september 2020 | docent René Kuiper | mede mogelijk gemaakt door NIBC Direct

Op veler verzoek verzorgt trainer/docent René Kuiper een verdiepingsslag op het Webinar ‘Draagplicht en de eigenwoningschuld’ . René gaat dieper in op de fiscale vereisten en alle ins en outs, met een aantal veel voorkomende praktijkvoorbeelden. Webinar Verdiepingsslag inzake goedkeurend besluit en draagplichtovereenkomst terugkijken. Kijkers beoordeelden dit webinar met een 9,1!

Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar [email protected]

 

Webinar ORV, AOV en uw hypotheekadvies | Woensdag 15 juli 2020 | docent Rob Timmermans | mede mogelijk gemaakt door Obvion Hypotheken

De eisen voor verplichte risico-afdekking voor overlijden in een hypotheek zijn de laatste tijd behoorlijk versoepeld. Maar, zijn de risico’s dan ook echt minder? Wat doet u met ORV maar ook AOV in uw hypotheekadvies, en wat verlangt de zorgplicht van u? Docent Rob Timmermans van Impact Opleiding & Training geeft u de ins en outs. Webinar ORV, AOV en uw hypotheekadvies terugkijken. Kijkers beoordelen dit webinar met een 8,8.

Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar [email protected].

 

Meer klanten helpen in minder tijd? |  woensdag 1 juli 2020 | spreker Gert Vasse | samen met Lot Hypotheken en Ockto praten we u bij.

Meer klanten helpen in de beperkte kostbare tijd die u heeft? Nieuwe technieken en automatisering kunnen u daarbij helpen. Klinkt dat als toekomstmuziek en ver van uw bed? In dit webinar laten we u zien hoe u vandaag al kunt beginnen de bemiddeling makkelijker te maken met een klein uitstapje vanuit uw adviespakket. Een efficiëntere manier van stukken verzamelen. Geen theorie maar gewoon hoe het werkt in de praktijk. Dat laten we u samen met Ockto en Lot Hypotheken zien. U wilt toch ook zonder gedoe een hypotheek voor uw klanten regelen? Webinar Meer klanten helpen in mindertijd? terugkijken. Kijkers beoordelen dit webinar met een 8,0.

Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar [email protected].

 

Webinar Fiscaliteit (vervolg) | woensdag 17 juni 2020 | docent René Kuiper | mede mogelijk gemaakt door Tulp Hypotheken

Fiscaliteit is een ingewikkeld onderdeel van het hypotheekadvies. Dat zagen we al in het eerdere webinar over fiscaliteit. Op veler verzoek nogmaals een webinar over fiscaliteit. Dit webinar wordt georganiseerd door de FlexFront Academy en mede mogelijk gemaakt door Tulp Hypotheken. In dit webinar geven we u een verdere verdieping. Webinar Fiscaliteit (vervolg) terugkijken. Kijkers beoordelen dit webinar met een 8,9.

Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar [email protected]

 

Webinar Draagplicht en de eigenwoningschuld | 3 juni 2020 | docent René Kuiper | mede mogelijk gemaakt door NIBC Direct

Draagplicht en de eigenwoningschuld is een belangrijk onderdeel van het hypotheekadvies. Hoe verdeelt u een hypotheek fiscaal als men samen een hypotheek aanvraagt? Welke afspraken moeten er gemaakt worden over onderlinge schuldverhouding? En wat vindt de fiscus daarvan? Docent René Kuiper van Kuiper Act beantwoordt uw vragen in het webinar Draagplicht en de eigenwoningschuldWebinar Draagplicht en de eigenwoningschuld terugkijken. Kijkers beoordelen dit webinar met een 8,7.

Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar [email protected]

 

Webinar Verduurzaming & hypotheekadvies | 27 mei 2020 | docent René Kuiper | mede mogelijk gemaakt door Lloyds Bank

 Door een technische storing is terugkijken nog niet mogelijk, dit volgt z.s.m.

Verduurzaming moet een vast onderdeel in elk adviesgesprek worden. Maar waar begint u? Welke mogelijkheden zijn er voor financiering van de verduurzaamheidsmaatregelen en hoe geeft u het juiste advies mee aan uw klant? Deze vragen zijn beantwoordt in het webinar verduurzaming & hypotheekadvies van 27 mei 2020. Trainer René Kuiper van Kuiper Act neemt u mee in de wereld van verduurzaming. Aan de hand van casussen uit de praktijk laat hij zien wat de mogelijkheden zijn. En hij geeft u handige tips en handvatten mee die u in uw adviesgesprek kan gebruiken. 

 

Webinar Fiscale gevolgen bij echtscheiding | 14 mei 2020 | docent Rob Timmermans | mede mogelijk gemaakt door Argenta

Echtscheidingen zijn helaas van alle tijden en ongetwijfeld worden ze ook aangewakkerd door de coronacrisis. De financiële en fiscale gevolgen van echtscheiding zijn vaak ingrijpend en complex. Daarom heeft de FlexFront Academy een webinar rondom dit thema georganiseerd. In drie kwartier praat de ervaren docent Rob Timmermans van Impact opleiding & training u bij aan de hand van praktijkcases. Webinar Fiscale gevolgen bij echtscheiding terugkijken. Kijkers beoordelen dit webinar met een 8,3.

Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar [email protected]

 

Webinar Vraag het...MUNT Hypotheken | 16 april 2020

De coronacrisis vraagt om actief handelen van zowel u als van de geldverstrekkers. Hoe gaan we hier met z'n allen mee om? Welke maatregelen worden er genomen om in te spelen op de huidige situatie en de consument toch aan hun droomhuis te helpen. Chris Oosterling van MUNT Hypotheken legt in dit webinar uit op welke punten het beleid van MUNT is aangepast en wat de achterliggende gedachte daarbij is. Webinar Vraag het MUNT Hypotheken terugkijken. Kijkers van de webinar beoordeelden deze met een 7,3.

Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar [email protected]

 

Webinar Fiscaliteit | 31 maart 2020

Fiscaliteit is een ingewikkeld onderdeel van het hypotheekadvies. Bij FlexFront zien we de laatste tijd hypotheekaanvragen regelmatig ‘bouncen’ op de resterende duur van de renteaftrek. U wilt net als wij de klant de allerbeste service bieden. Daarom hebben we de ervaren trainer/coach René Kuiper gevraagd u in dit webinar de juiste handvatten en praktische tips mee te geven. Zodat we hypotheekaanvragen samen snel en soepel kunnen verwerken. Webinar Fiscaliteit terugkijken. Kijkers van het webinar beoordeelden deze met een 8,5.

Wilt u de presentatie van het webinar in uw mailbox ontvangen stuur dan een bericht naar [email protected]