FAST inlog adviseur | contact

Blog

Op deze pagina delen we onze visie over ontwikkelingen op de hypotheekmarkt, onafhankelijk advies en in het bijzonder de rol van distributiepartners en servicers. We delen deze blogs regelmatig in onze nieuwsbrieven en via social media. Af en toe laten we ook een gastblogger aan het woord. Wilt u onze gast zijn? Meld u dan aan via [email protected]

vrijdag, 10 november 2023 12:00

Een keuze uit één is geen keuze: zonder vergelijk geen advies

Interessant, al die fuzz rondom het begrip ‘advies’. Ooit is de hypotheek door onze autoriteiten aangeduid als een impactvol of complex product, waar uitgebreide advisering een vereiste is. Waar een adviseur een brede verkenning doet in klantbehoeften en marktmogelijkheden, om uiteindelijk het optimale product voor de klant te selecteren. Als dat traject niet gevolgd wordt, is er dan eigenlijk wel sprake van advies?

Lees meer
donderdag, 14 september 2023 12:00

Dít moet Den Haag doen om de woning- en hypotheekmarkt vlot te trekken

De verkiezingen komen er over een paar maanden aan. Gevolgd door een formatie. En pas dan hebben we weer een missionair kabinet. Hoelang zal dat nog duren? Hopelijk kort. Maar belangrijker nog: wat gaat het nieuwe kabinet doen, specifiek in ons domein de woonmarkt? Laten we daar eens over dromen.

Lees meer
donderdag, 03 augustus 2023 12:00

Oh, wat een raar hypotheekjaar!

De zomervakantie is een lekker mijmermoment. De belangrijkste gebeurtenissen van het afgelopen jaar kunnen we nog eens rustig doornemen.

Lees meer
dinsdag, 06 juni 2023 12:00

Lokale held, zet ‘m op!

Onlangs hielden we een peiling onder advieskantoren om te zien hoe zij tegen de markt aankijken, waar hun uitdagingen liggen en hoe ze handelen. Aardig wat kantoren vulden de vragenlijst in - waarvoor dank - en wij sloegen aan het analyseren. En toen schrok ik.

Lees meer
donderdag, 13 april 2023 12:00

Wordt hypotheekadvies geraakt door artificial intelligence?

Sinds een week of wat worden we overspoeld met berichten over hoe geweldig ChatGPT is. Laten we eens dichtbij huis beginnen en kijken wat de impact van AI kan zijn op het hypotheekadvies. Met de hoop dat adviseurs altijd nodig blijven.

Lees meer
donderdag, 02 maart 2023 12:00

Honderd klanten aanschrijven levert zeker acht betaalde adviesgesprekken op

 Op hypotheekevents wordt telkens uitgebreid gesproken over de ‘noodzaak’ om over data te beschikken voordat je actief beheer kunt uitvoeren. Maar is dat werkelijk nodig? De ervaring leert van niet. 

Lees meer
woensdag, 11 januari 2023 12:00

In kleine stapjes naar een ‘groen’ huis

 We willen, we moeten, we gaan verduurzamen. Als hypotheekadviseur speel je een cruciale rol in het stimuleren en adviseren van jouw klanten en het regelen van de financiering. Hoe? 

Lees meer
woensdag, 13 oktober 2021 09:12

Er is ruimte voor iedereen, ook voor de kleine adviseur

Kwaliteit kan alleen geleverd worden door grote intermediaire organisaties? Wat een onzin!

Lees meer
dinsdag, 30 juni 2020 14:12

De dood of de gladiolen

Dit jaar dingen we alweer voor het vijfde achtereenvolgende jaar mee voor de Gouden Lotus Award in de categorie Beste serviceprovider.

Lees meer
vrijdag, 19 juni 2020 09:47

Sterker uit de crisis dankzij een toekomstbestendige samenwerking met onze adviseurs

Sterker uit de crisis komen, dat namen we ons bij FlexFront stellig voor toen we begin maart geconfronteerd werden met de lockdown en het exponentieel stijgende aantal aanvragen. We waren niet voorbereid op deze aantallen. We werkten natuurlijk al vanuit huis maar niet zo massaal als nu. We zagen elkaar niet meer, maar waren drukker dan ooit tevoren.

Lees meer
Toon meer blogs