FAST inlog adviseur | contact
woensdag, 11 januari 2023 12:00

 We willen, we moeten, we gaan verduurzamen. Als hypotheekadviseur speel je een cruciale rol in het stimuleren en adviseren van jouw klanten en het regelen van de financiering. Hoe? 

Door oprecht te zijn, door het goede voorbeeld te geven en te adviseren vanuit jouw eigen ervaring én enthousiasme. Wacht niet af, begin gewoon.

We zeggen niet voor niets ‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf’. Dus om uit eigen ervaring te spreken: ons huis is inmiddels al aardig verduurzaamd. Zo hebben we ons dak vervangen door een compleet zonnedak, een warmtepomp geïnstalleerd, de kruipruimte en vloer geïsoleerd en het dubbelglas vervangen door veiligheidsglas. Even je huis grootschalig verduurzamen is niet voor iedereen weggelegd. Daarom is het belangrijk om te laten zien, dat het ook in kleine stapjes kan.

Als adviseur, met de vertrouwenspositie die je hebt, kun je jouw klanten goed op weg helpen. Hoe? Door:

  • te vertellen wat je zelf hebt gedaan; 
  • concrete rekenvoorbeelden te geven;
  • te wijzen op de verschillende subsidieregelingen; en
  • te wijzen op verduurzamingshypotheken van de verschillende geldverstrekkers.

Daar worden klanten ongetwijfeld enthousiast van. Ze willen zeker, maar hebben niet altijd het overzicht van alle mogelijkheden die er zijn om hun huis te verduurzamen. 

Gewoon in kleine stapjes beginnen bij de eigen woning, en zo een eerste groene stap maken. Dat de financiering overal goed te regelen is, weten jullie als geen ander. Zoek actief contact met de klanten, neem het mee in gesprekken, help en overtuig ze. Met inspiratie en met de financiering. Het werkt in de praktijk! Just do it! 

 

Column Michiel van der Linde | Kop - MUNT  In kleine stapjes naar een ‘groen’ huis | Kop-Munt