FAST inlog adviseur | contact
vrijdag, 15 december 2023 12:00

"U kent ze wel, dit soort uitspraken: 'Actief beheer vind ik als adviseur echt heel belangrijk, maar ik kom er niet aan toe.' Of: 'Al jaren wordt er over gekletst, maar er gebeurt zo weinig!' En: 'Alleen maar als we tijd hebben!' Naast: 'Ik ben te druk met nieuwe klanten!' En niet te vergeten: 'Dan moet de geldverstrekker eerst maar eens data delen!' Laat staan: 'Actief beheer, dat kost alleen maar geld!' Etcetera, etcetera.... Allemaal uitspraken van vakbroeders met goede intenties maar te weinig doorzettingsvermogen. Je zou bijna geloven dat er helemaal niets gebeurde.",  aldus  Michiel van der Linde, Commercieel Directeur van FlexFront.

"Bij FlexFront waren we al een tijdje klaar met alleen maar praten over actief beheer. We dachten, we beginnen gewoon en we zien wel waar het schip strandt. Al was het niet onze verwachting dat het schip zou stranden, want we geloofden oprecht in het belang en de haalbaarheid. We gingen uit naam van onze advieskantoren hun klanten aanschrijven, nabellen en afspraken plannen. We boekten opzienbarende resultaten; menig traject leidde tot 15 procent conversie van koud aanschrijven tot betaald vervolgadvies. Ons actief beheerschip kwam op stoom. En niet alleen bij ons; ook allerlei partijen om ons heen gingen van start, ieder met een eigen manier van werken. Het bleek gewoon een business case te zijn."

"En toen was daar het Outvie Hypotheekevent begin 2023 waar de actief beheerdiscussie ook weer werd gevoerd. Zeven marktpartijen grepen die discussie aan om gezamenlijk de handschoen op te pakken. Samen met de andere  partijen hebben wij in de achterliggende maanden allerlei sessies gehouden die resulteerden in een grote bijeenkomst. Daar hebben wij als initiatiefnemers een flink aantal collega’s uit de hypotheekmarkt bijgepraat en is de discussie in de breedte gevoerd."

"Alle inspanningen hebben geleid tot iets moois en volgende week wordt dit branchebrede initiatief gelanceerd. Dat moment is niet het eindpunt, maar wat ons betreft pas het begin is van een prachtige reis. Ik nodig iedereen uit om aan boord te stappen!"

Meer informatie over de stichting: www.actiefklantbeheer.nl/

Column Michiel van der Linde | Serie 'De Kracht van Actief Klantbeheer'