FAST inlog adviseur | contact

Brondata aanleveren via Ockto

Om Ockto te kunnen gebruiken, moet uw advieskantoor een overeenkomst met Ockto hebben. Voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden vindt u op de webpagina van Ockto.

Hoe werkt brondata van Ockto

Om brondata te kunnen aanbieden, maakt u gebruik van Ockto. Met de Ockto-app kan uw klant de benodigde gegevens zelf digitaal ophalen bij UWV en Mijnpensioenoverzicht.nl en deze vervolgens delen met u. U kunt de klantdata uit Ockto laten inlezen in uw adviessoftware.

De voordelen:

  • Tijdbesparend: uw klant bespaart tijd want de gegevens worden niet meer handmatig verzamelt. U bespaart tijd doordat u de informatie niet meer over hoeft te typen. Hierdoor is het aanleveren van het UWV verzekeringsbericht en MPO overbodig.
  • Digitale verwerking verkleint de kans op fouten; altijd de juiste en volledige gegevens door het gebruik van overheidsbronnen.

Het gebruik van Ockto in een aantal stappen:

  • U verstuurt een uitnodiging voor een Ockto-sessie aan uw klant(en) via Ockto Connect.
  • Uw klant opent de uitnodiging en doet een Ockto-sessie via de Ockto-app. Bekijk de instructievideo.

  • Als uw klant de Ockto-sessie heeft voltooid, ontvangt u een email. In het Ockto Connect portaal kunt u de gegevens downloaden. Afhankelijk van uw instellingen en adviessoftware wordt de klant-data gedownload en/of ingelezen.
  • U importeert de gegevens in uw adviespakket en met deze gegevens kunt u uw adviesgesprek voorbereiden. 
  • De gekozen geldverstrekker ziet dat het een aanvraag met Ockto data betreft en vraagt de relevante broninformatie op bij Ockto (UWV Verzekeringsbericht en MijnPensioenOverzicht). Deze documenten hoeven dan ook meestal niet meer handmatig te worden aangeleverd.
  • De klant ontvangt in de app een notificatie wanneer de gegevens zijn opgehaald.

 

Webinar: Meer klanten helpen in minder tijd? 

De FlexFront Academy organiseerde het webinar Meer klanten helpen in de beperkte kostbare tijd die u heeft? Nieuwe technieken en automatisering kunnen u daarbij helpen. Klinkt dat als toekomstmuziek en ver van uw bed? In dit webinar laat spreker Gert Vasse u zien hoe u vandaag al kunt beginnen de bemiddeling makkelijker te maken met een klein uitstapje vanuit uw adviespakket. Een efficiëntere manier van stukken verzamelen. Geen theorie maar gewoon hoe het werkt in de praktijk. Dat laten we u samen met Ockto en Lot Hypotheken zien. U wilt toch ook zonder gedoe een hypotheek voor uw klanten regelen? Kijk het webinar terug.