FAST inlog adviseur | contact
vrijdag, 02 juli 2021 10:43

Nieuwe oversluitpropositie senioren NON-NHG

Bij Allianz is het vanaf 1 juli 2021 mogelijk om gebruik te maken van de Allianz senioren oversluitpropositie voor NON-NHG hypotheken. Senioren kunnen hun huidige hypotheek oversluiten naar Allianz, waarbij er getoetst wordt op basis van de werkelijke last. Hierdoor is het voor senioren mogelijk om hun woonlasten te verlagen.

Om hiervoor in aanmerking te komen gelden de volgende voorwaarden:

  • De klant ontvangt nu AOW en/of pensioen of bereikt dit binnen 10 jaar
  • De klant blijft in de woning wonen
  • De nieuwe hypotheek is niet hoger dan de som van de aflossing van de bestaande hypotheek, inclusief kosten voor het afsluiten van de nieuwe hypotheek en kosten voor het aflossen van de bestaande hypotheek
  • De rentevasteperiode bedraagt minimaal 20 jaar (uitzondering mogelijk)
  • De maximale verstrekking bedraagt maximaal 70% van de marktwaarde
  • De werkelijke maandlast is gelijk of lager dan de huidige werkelijke maandlast en niet hoger dan de toegestane financieringslast

 

Calcasarapport of WOZ-beschikking
Voor NON-NHG kunt u bij Allianz nog steeds werken met een Calcasarapport of WOZ-beschikking tot 80% loan to value. Dat scheelt uw klant weer extra kosten. Voor NHG wordt gewerkt aan de dektoptaxatie, zodra er meer over bekend is volgt een bericht.

 

Vervallen hypotheekrenteaftrek binnen 10 jaar
Een klant heeft sinds de invoering van de Wet inkomstenbelasting 2001 nog maar recht op maximaal 30 jaar hypotheekrenteaftrek. Door de toetsing van betaalbaarheid van de hypotheeklasten binnen 10 jaar heeft deze maatregel nu al consequenties op nieuwe hypotheekaanvragen. NHG en Allianz houdt vanaf nu rekening met het vervallen van de hypotheekrenteaftrek in het bepalen van de financieringslast.