FAST inlog adviseur | contact

Inkomensanalyse Inkomensanalyse

Een oriënterende klant wil graag vóór hij een huis koopt weten wat zijn financieringsmogelijkheden zijn, zeker voor een zelfstandig ondernemer. Uw klant gaat ervan uit dat u als adviseur deze informatie kunt geven. Gaat u quickscans per geldverstrekker invullen? Kunt u alle cijfers in jaarrapporten en IB-aangiftes goed interpreteren? De ViiZ Inkomensanalyse voor ondernemers biedt u een beter alternatief!

De Inkomensanalyse is een berekeningstool waarbij de zakelijke jaarcijfers van een ondernemer worden getoetst aan de specifieke acceptatiecriteria van de geldverstrekkers. Hiermee behoren ingewikkelde en tijdrovende berekeningen tot het verleden en ontvangt u een rapport met toetsinkomens per geldverstrekker met een groot voorspelbaarheidskarakter. 

Er worden berekeningen gemaakt voor de volgende geldverstrekkers: 
Attens, ABN-AMRO, AEGON, Delta Lloyd, Florius, Hypotrust Elan Plus, Hypotrust Woonbewust, Hypotrust Comfort, IQWOON, Lloyds Bank, MUNT Hypotheken*, Nationale Nederlanden, NIBC Direct, Syntrus Achmea, Venn Hypotheken, Woonfonds, Tulp Hypotheken.

 

ViiZ inkomensverklaring

Op de ViiZ inkomensverklaring wordt het berekende zakelijke inkomen vermeld, op basis van het bekende toetskader van de betreffende geldverstrekker. Momenteel wordt de ViiZ inkomensverklaring geleverd voor Tulp Hypotheken en Venn Hypotheken. Op korte termijn zullen meer geldverstrekkers volgen.

 

Hoe vraagt u een Inkomensanalyse aan?

Iedere adviseur met een AFM-vergunning kan online een Inkomensanalyse aanvragen. U kunt zich eenvoudig laten registreren (alleen een KvK-nummer en een AFM-nummer zijn nodig) door te klikken op de knop 'Inloggen Inkomensanalyse' en uw inloggegevens op te vragen. Heeft u géén aanstelling bij FlexFront, dat is geen probleem. U kunt ook zonder aanstelling gebruik maken van de Inkomensanalyse. Hoe? Bel met onze voorbespreekdesk via 030 600 5120 of stuur een e-mail naar [email protected]. We leggen het u graag uit, er wordt altijd een oplossing gevonden. 

U vraagt heel eenvoudig in 3 stappen een Inkomensanalyse aan: 
1. Opdracht geven
2. Klantgegevens invoeren
3. Documenten uploaden

 

Inloggen Inkomensanalyse

 

Binnen 2 tot 3 dagen na betaling heeft u een helder overzicht van het zakelijke inkomen dat u kunt gebruiken om een rente-aanbod aan te vragen bij de meest geschikte geldverstrekker voor uw klant.

 

Betaling

De betaling geschiedt via iDEAL door u als adviseur of door de ondernemer zelf. Dat laatste is handig omdat hij de factuur direct kan opnemen in zijn boekhouding. 

Kosten Inkomensanalyse ViiZ inkomensverklaring
IB-ondernemer  € 185,-  € 50,-
DGA-Enkelvoudige BV  € 240,-  € 50,-
DGA-Holding + Werkmaatschappij   € 295,-  € 75,-

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW en inclusief een introductiekorting

 

Voorspelbaarheid in sterren

Hoe groot is de kans dat de bank het zakelijk inkomen uit de Inkomensanalyse volgt? Dat hangt deels af van de informatie die bij de geldverstrekkers bekend is. Hoe meer informatie des te voorspelbaarder is het inkomen, hoe meer sterren des te groter de voorspelbaarheid.

*MUNT Hypotheken verlangt bij de aanvraag een inkomensverklaring van Raadhuys of van Zakelijk Inkomen