Werken bij FlexFront? | inloggen adviseur | contact

Inkomensanalyse

Een oriënterende klant wil graag vóór hij een huis koopt weten wat zijn financieringsmogelijkheden zijn, zeker voor een zelfstandig ondernemer. Uw klant gaat ervan uit dat u als adviseur deze informatie kunt geven. Gaat u Quickscans per geldverstrekker invullen? Kunt u alle cijfers in jaarrapporten en IB-aangiftes goed interpreteren? De ViiZ Inkomensanalyse voor ondernemers biedt u nu een beter alternatief!

De Inkomensanalyse is een berekeningstool waarbij de zakelijke jaarcijfers van een ondernemer worden getoetst aan de maatschappij specifieke acceptatiecriteria van de geldverstrekkers. Hiermee behoren ingewikkelde en tijdrovende berekeningen tot het verleden en ontvangt u een rapport met toetsinkomens per geldverstrekker met een groot voorspelbaarheidskarakter. 

Er worden berekeningen gemaakt voor de volgende geldverstrekkers: 
Attens, ABN-AMRO, AEGON, Delta Lloyd, Florius, Hypotrust Elan Plus, Hypotrust Woonbewust, Hypotrust Comfort, IQWOON, Lloyds Bank, MUNT Hypotheken*, Nationale Nederlanden, NIBC Direct, Syntrus Achmea, Venn Hypotheken, Woonfonds, Tulp Hypotheken.

 

Hoe vraagt u een Inkomensanalyse aan?

Iedere adviseur met een AFM-vergunning kan online een Inkomensanalyse aanvragen. Heeft u al een aanstelling bij FlexFront, dan kunt u de Inkomensanalyse eenvoudig via onderstaande knop aanvragen. U heeft een e-mail ontvangen met inloggegevens, waarmee u zich kunt registeren. Heeft u géén aanstelling, dat is geen probleem. U kunt ook zonder aanstelling bij FlexFront gebruik maken van de Inkomensanalyse. Hoe? Bel met onze zelfstandigendesk via 030 600 5120 kies voor optie 4 of stuur een e-mail naar inkomensanalyse@flexfront.nl. We leggen het u graag uit, er wordt altijd een oplossing gevonden. 

U vraagt heel eenvoudig in 3 stappen een Inkomensanalyse aan: 
1. Opdracht geven
2. Klantgegevens invoeren
3. Documenten uploaden

 

Inloggen Inkomensanalyse

Binnen 1 dag na betaling heeft u een helder overzicht van het zakelijke inkomen dat u kunt gebruiken om een rente-aanbod aan te vragen bij de meest geschikte geldverstrekker voor uw klant.

 

Betaling

De betaling geschiedt via iDEAL door u als adviseur of door de ondernemer zelf. Dat laatste is handig omdat hij de factuur direct kan opnemen in zijn boekhouding. Tijdelijk is de betaling via rekening courant niet mogelijk. U kunt wel de betaling via een factuur voldoen. Stuur hiervoor een e-mail naar inkomensanalyse@flexfront.nl.

De kosten zijn:
IB-ondernemer € 295
DGA-Enkelvoudige BV € 345
DGA-Holding + Werkmaatschappij € 395

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW

 

Voorspelbaarheid in sterren

Hoe groot is de kans dat de bank het zakelijk inkomen uit de Inkomensanalyse volgt? Dat hangt deels af van de informatie die van de geldverstrekkers bekend is. Hoe meer informatie des te voorspelbaarder is het inkomen, hoe meer sterren des te groter de voorspelbaarheid.

Gaat de Inkomensanalyse vergezeld met een codering van 4 sterren of meer en loopt de aanvraag via FlexFront? Dan ontvangt u de kosten van de analyse retour op het moment dat de hypotheek niet tot stand komt vanwege het aangegeven toetsinkomen in de analyse.

*MUNT Hypotheken verlangt bij de aanvraag een inkomensverklaring van Raadhuys