Werken bij FlexFront? | inloggen adviseur | contact

Kenmerken Syntrus Achmea

Syntrus Achmea

Al meer dan 50 jaar helpt Syntrus Achmea uw klanten bij de realisatie van hun woonwensen, met hypotheekproducten die aansluiten op hun voorkeuren en mogelijkheden. Dat doen ze met geld van Nederlandse pensioenfondsen, verzekeraars en charitatieve instellingen. Eerlijk geld, voor een eerlijke hypotheek. Een Syntrus Achmea Hypotheek is er voor starters, doorstromers, verhogers en oversluiters op de woningmarkt. Een hypotheek met heldere hypotheekvoorwaarden en een scherpe rente. Syntrus Achmea kent twee producten: de Basishypotheek en de Comforthypotheek.

 

De belangrijkste kenmerken van de Basishypotheek:

De Basishypotheek is het bewijs dat scherpe rente én goede voorwaarden samen gaan. De Basishypotheek biedt een volwaardig hypotheekproduct zonder extra's.

  • Rente van het rente-aanbod
  • Het rente-aanbod is vier maanden geldig

Gaat uw klant binnen vier maanden naar de notaris om de koop rond te maken? Wilt uw klant profiteren van een lagere rente? Dan kan de Basishypotheek een goede keuze zijn!

 

De belangrijkste kenmerken van de Comforthypotheek:

Met de Comforthypotheek heeft uw klant de zekerheid van dagrentegarantie en rentebedenktijd. Heeft uw klant een rente-aanbod nodig dat langer dan vier maanden geldig is of een hypotheek met rentebedenktijd? Daar biedt de Comforthypotheek mogelijkheden.

  • Rente van het rente-aanbod óf de rente van de datum waarop uw klant naar de notaris gaat (dagrente) als deze lager is
  • Het rente-aanbod blijft negen maanden geldig
  • Aan het eind van elke rentevasteperiode één jaar rentebedenktijd (voor rentevastperiodes langer dan 1 jaar)

 

Voor zowel de Basishypotheek als de Comforthypotheek geldt:

  • Geen administratiekosten
  • ​Gunstige meeneemregeling
  • Investeren in energiebesparing
  • Rentevergoeding over geld in een bouwdepot is gelijk aan de hypotheekrente. De maximale looptijd van een bouwdepot is twee jaar

 

Syntrus Achmea maakt gebruik van de Inkomensbepaling Loondienst (IBL). IBL is een nieuwe methode om het toetsinkomen te berekenen voor mensen in loondienst. IBL is een eenvoudiger alternatief voor de werkgeversverklaring. De IBL rekentool gebruikt de inkomensgegevens uit het UWV verzekeringsbericht en stelt daarmee het maximaal inkomen vast. Het opvragen van inkomensgegevens gaat sneller, makkelijker, de gegevens zijn betrouwbaar en dankzij de volledig digitale ondersteuning is de kans op fouten klein. Uiteraard is van belang dat IBL correct wordt ingevoerd in de adviessoftware. Wilt u weten hoe het werkt? Kijk dan in de pdf ‘IBL invullen adviessoftware’.

IBL rekentool

 

Bij Syntrus Achmea is vanaf 1 januari 2021 het nieuwe ‘model werkgeversverklaring NHG 2021’ verplicht bij zowel aanvragen met als zonder NHG.

 

Dossiers in beheer

Voor Syntrus Achmea behandelt FlexFront verhogingen, ontslag en omzettingen van de leningen, voor alle overige vragen m.b.t. een Syntrus Achmea dossier in beheer neemt u contact op met Syntrus Achmea via telefoonnummer 020 6065 858 of e-mailadres syntrusachmea.hypotheken@achmea.nl.