Werken bij FlexFront? | contact
dinsdag, 02 maart 2021 09:12

Clarian Wonen wil graag zoveel mogelijk klanten helpen die een hypotheek zonder NHG willen sluiten.

Hieronder laten we aan de hand van drie praktijkvoorbeelden zien wat Clarian Wonen voor uw klanten kan betekenen.

 

  • Toetsen op werkelijke lasten bij oversluiten

Victor is met pensioen en ontvangt AOW. De hoogte van zijn lening is 80% van de marktwaarde van zijn woning. Victor betaalt al jaren netjes zijn hypotheek en wil zijn hypotheek oversluiten. Hij wil hierbij alleen de kosten voor het afsluiten van de nieuwe hypotheek en de kosten voor het aflossen van zijn oude hypotheek extra lenen. Dit is bij Clarian Wonen wel mogelijk. Clarian Wonen toetst, onder voorwaarden, op basis van de werkelijke lasten. Victor wil een deel van zijn lening aflosvrij afsluiten, hierdoor kan hij bij Clarian Wonen meer lenen dan bij sommige andere geldverstrekkers.

 

  • Tot en met 75% van de marktwaarde aflosvrij lenen

Karel (66) en Linda (58) hebben momenteel een aflossingsvrije lening van € 300.000. De waarde van hun woning is € 400.000. Karel en Linda willen hun hypotheek oversluiten en hierbij alleen de kosten voor het afsluiten van de nieuwe hypotheek en de kosten voor het aflossen van hun oude hypotheek extra lenen. Ze willen lage maandlasten zodat ze geld overhouden voor mooie reizen en om hun huis toekomstbestendig te maken. Ze hebben niet de behoefte om kapitaal op te bouwen. Daarom willen ze graag bij een andere geldverstrekker 75% van de waarde van hun woning aflossingsvrij lenen.

Bij Clarian Wonen is dit wel mogelijk en kunnen Karel en Linda het gevraagde bedrag aflossingsvrij lenen! En ze kunnen daarnaast ook nog 5% extra lineair lenen om, ondere andere, de kosten voor het afsluiten van de nieuwe hypotheek te betalen.

 

  • Toetsen op werkelijke lasten bij aankoop

Irene is met pensioen en ontvangt AOW. Ze heeft momenteel een koopwoning. Ze wil graag verhuizen naar een kleinere koopwoning. Hierdoor heeft ze ook een minder hoge hypotheek nodig. De werkelijke maandlasten van haar nieuwe hypotheek worden daardoor lager dan de werkelijke maandlasten van haar huidige hypotheek. Clarian Wonen toetst, onder voorwaarden, op basis van de werkelijke lasten.