Werken bij FlexFront? | contact
maandag, 08 maart 2021 14:04

Per 1 maart 2021 is de Energielabel-A rentekorting verlaagd van 0,05% naar 0,02%. Deze korting geldt voor nieuwbouwwoningen en bestaande woningen met energielabel A.

Zoals bekend komen bestaande klanten - die door verduurzaming van de woning een A-label bereiken - ook in aanmerking voor deze rentekorting. Hiervoor dient bij Vista Hypotheken een definitief energielabel A te worden aangeleverd waarna de korting wordt toegepast tot het einde van de huidige rentevasteperiode. Het initiële aanvraagmoment (lees: datum uitbrengen renteaanbod) is leidend voor de bepaling van de hoogte van de Energielabel-A rentekorting in beheer.

 

Voorbeeld: uw klant heeft 19 december jl. een renteaanbod  aangevraagd voor een bestaande woning met energielabel C. Inmiddels is de klant gepasseerd en komende periode worden verduurzamingsmaatregelen genomen. Als dit resulteert in een definitief energielabel A komt de klant in aanmerking voor de rentekorting die gold op 19 december (0,05%). Voor meer info verwijzen we naar de Veelgestelde vragen op de website van Vista Hypotheken.