Werken bij FlexFront? | contact
donderdag, 26 augustus 2021 09:00

Met de Senioren verhuisregeling maakt Woonnu het voor meer senioren mogelijk om hun (duurzame) verhuiswens te realiseren.

Vanaf 10 jaar voor de AOW leeftijd telt het (toekomstig) pensioeninkomen mee bij het berekenen van de maximale hypotheek. Daardoor is het vanaf nu mogelijk om voor senioren de werkelijke lasten van de nieuwe woning te gebruiken in de toetsing. Hierdoor is de (duurzame)woonwens van uw klant mogelijk toch binnen bereik.

Woonnu wil graag dat zo veel mogelijk senioren duurzaam en comfortabel kunnen wonen. Daarom is de seniorenregeling mogelijk bij aanvragen met én zonder NHG.
 

Voorwaarden en acceptatiecriteria

Woonnu trekt het beleid gelijk aan het NHG beleid. Daarom is er in het beleid onderscheid in aankopen tijdens het pensioen en aankopen bij een naderend pensioen. Meer informatie over 'Aankoop tijdens pensioen' en 'Aankoop bij naderend pensioen' vindt u in hoofdstuk 5.2 van de nieuwe Woonnu acceptatiegids van augustus 2021. 
 

De voordelen Woonnu voor senioren op een rij:

  • Toetsing op werkelijke maandlasten met de senioren verhuisregeling
  • Verduurzamen van de nieuwe woning kan worden meegefinancierd in de senioren verhuisregeling
  • Verhuizen naar een duurzame woningen is interessant voor senioren. De meeste senioren brengen meer tijd in en om het huis door, zij ervaren dus nog meer voordelen van een energiezuinig en comfortabel huis
  • Woonnu beloont energiezuinig wonen door rentekorting over gehele hoofdsom en gedurende de totale looptijd