Werken bij FlexFront? | inloggen adviseur | contact

Kenmerken Lot Hypotheken

Lot Hypotheken

Lot is een nieuwe hypotheekaanbieder opgericht door NIBC Bank. Lot Hypotheken maakt mensen blij. Zij biedt eenvoudige hypotheken met een scherpe rente. Het kopen van een huis moet een feestje zijn. Geen verrassingen achteraf en geen ingewikkeld gedoe.

 

Ontdek Lot: korte stukkenlijsten, akkoord binnen 24 uur, zoveel mogelijk papierloos door ontsluiten externe bronnen, geen onnodige handtekeningen.

 

Lot Hypotheken werkt alleen met intermediairs. Het kopen van een huis is een belangrijke beslissing en daarbij hoort een goed persoonlijk advies. Lot Hypotheken richt zich alleen op NHG; verhuizen en verhogen zonder NHG is wel mogelijk. De belangrijkste doelgroep zijn starters, doorstromers en oversluiters die in aanmerking komen voor NHG. Lot kent geen seniorenpropositie.

 

De belangrijkste kenmerken op een rij:

  • Rente-aanbod is 4 maanden geldig
  • Passeerrente is offerterente
  • Annuïteit, lineair en aflossingsvrij (tot 50% marktwaarde)
  • 7 risicoklassen en automatische aanpassing van de opslag
  • Looptijd bouwdepot is 24 maanden (geen kosten, rentevergoeding is gelijk aan de hypotheekrente)
  • Vergoedingsvrij aflossen 100% uit eigen middelen, bij oversluiten 15% 

 

Lot helpt bij verduurzamen, want duurzaamheid is belangrijk. Als er een Lot duurzaamheidshypotheek wordt afgesloten, plant Lot hiervoor twee bomen.

 

 

Lot Hypotheken maakt gebruik van de Inkomensbepaling Loondienst (IBL). IBL is een nieuwe methode om het toetsinkomen te berekenen voor mensen in loondienst. IBL is een eenvoudiger alternatief voor de werkgeversverklaring. De IBL rekentool gebruikt de inkomensgegevens uit het UWV verzekeringsbericht en stelt daarmee het maximaal inkomen vast. Het opvragen van inkomensgegevens gaat sneller, makkelijker, de gegevens zijn betrouwbaar en dankzij de volledig digitale ondersteuning is de kans op fouten klein. Uiteraard is van belang dat IBL correct wordt ingevoerd in de adviessoftware. Wilt u weten hoe het werkt? Kijk dan in de pdf ‘IBL invullen adviessoftware’.

IBL rekentool

 

In de FlexFront productvergelijker vindt u de meest voorkomende kenmerken van Lot Hypotheken keurig op een rij. Voor uw inhoudelijke acceptatievragen kunt u terecht bij een van onze specialisten.  Belt u hiervoor naar 030 600 5120.